Romige risotto met kip

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik net begon met koken, was dit één van mijn klassiekers uit mijn repertoire. Het is echt niet moeilijk om de perfecte risotto te maken. Je moet er alleen even geduld voor hebben. Je moet namelijk goed elke keer het water laten verdampen voor je er weer water bij doet. Oja, en laat hem op het einde 5 minuutjes staan voor je hem serveert. Gebruik dit als basis recept, je kunt er eindeloos mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld garnalen in plaats van kip of bak paddenstoelen op met een beetje knoflook en meng dit door de risotto heen.

Romige risotto met kip

Romige risotto met kip

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram risottorijst
  • 1/2 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 ml witte wijn
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 250 gram doperwten
  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1/2 tl oregano
  • 1 tl balsamicoazijn
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. grote (steel)pan

Instructies

  1. Zet de grote pan op hoog vuur, giet er wat olijfolie in en bak de knoflook en het sjalotje totdat deze zacht zijn.
  2. Voeg de rijst toe en blus af met de witte wijn.
  3. Wacht vervolgens totdat de wijn is verdampt voor je weer wat toevoegt. Roer ondertussen wel goed door zodat het niet aanbrandt.
  4. Doe het bouillonblokje bij de rijst en schenk ongeveer 100 ml water bij de rijst.
  5. Houd het vuur hoog en wacht totdat het water is verdampt. Blijf ondertussen goed roeren.
  6. Herhaal dit totdat het water helemaal op is en de rijst niets meer kan opnemen.
  7. Draai het vuur laag en meng de erwten door de rijst heen.
  8. Bak intussen de kip met een scheutje balsamicoazijn en oregano gaar.
  9. Meng de kip en de geraspte kaas door de risotto heen. Draai het vuur uit en laat dit zo'n 5 minuten staan voor je het serveert. Dit komt de structuur en de smaak ten goede :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *