Kabeljauw met avocadosalsa en gepofte zoete aardappels

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Kabeljauw met avocadosalsa en gepofte zoete aardappels

Jeeej, de eerste lentedagen hebben hun intrede gedaan! Hebben jullie er ook zo van genoten? Als het eenmaal lente is, heb ik vaak zin in wat lichtere gerechten. Zoals bijvoorbeeld deze kabeljauw, avocadosalsa en gepofte zoete aardappel. Vaak wordt als topping sour cream gebruikt, maar ik gebruik als gezondere variant een saus op basis van Griekse yoghurt. Minstens zo lekker :-).

Ingrediënten

  • 2
  • kabeljauwfilets
  • 3
  • zoete aardappels
  • 150 gram
  • Griekse yoghurt
  • 2 el
  • peterselie
  • (fijngehakt)
  • 1
  • augurk
  • (fijngehakt)
  • 1
  • avocado
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1/2
  • komkommer
  • (in blokjes gesneden)
  • 2 el
  • sojasaus
  • sap van 1
  • limoen
  • 1 el
  • sushi gember
  • (fijngehakt)*
  • zeezout
  • grofgemalen zwarte peper
  • scheutje
  • olijfolie
  • * te koop in de supermarkt bij de sushirijst in het schap

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Maak de aardappels goed schoon, maar laat de schil zitten.
  3. Prik enkele gaatjes in de aardappels, leg ze in de ovenschaal en besprenkel ze met zeezout.
  4. Bak ze gedurende 50 minuten, totdat ze zacht zijn.
  5. Maak intussen de avocadosalsa. Meng de avocado, komkommer, gember, sojasaus en limoensap en zet dit apart zodat het goed kan intrekken.
  6. Maak nu de saus voor de geposte aardappels. Meng daarvoor de yoghurt, peterselie en augurk. Dit mengsel serveer je zometeen bij de aardappels.
  7. Kruid de kabeljauw in met peper en zout.
  8. Zet een koekenpan op hoog vuur, giet hier wat olijfolie in en bak de kabeljauw aan beide kanten gaar.
  9. Snijd de aardappels eventueel open en verdeel de yoghurtsaus er overheen. Serveer de salsa en de kabeljauw ernaast.
4 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *