Kabeljauw met avocadosalsa en gepofte zoete aardappels

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Jeeej, de eerste lentedagen hebben hun intrede gedaan! Hebben jullie er ook zo van genoten? Als het eenmaal lente is, heb ik vaak zin in wat lichtere gerechten. Zoals bijvoorbeeld deze kabeljauw, avocadosalsa en gepofte zoete aardappel. Vaak wordt als topping sour cream gebruikt, maar ik gebruik als gezondere variant een saus op basis van Griekse yoghurt. Minstens zo lekker :-).

Kabeljauw met avocadosalsa en gepofte zoete aardappels

Kabeljauw met avocadosalsa en gepofte zoete aardappels

  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 3 zoete aardappels
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 augurk (fijngehakt)
  • 1 avocado (in kleine blokjes gesneden)
  • 1/2 komkommer (in blokjes gesneden)
  • 2 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el sushi gember (fijngehakt)*
  • zeezout
  • grofgemalen zwarte peper
  • scheutje olijfolie
  • * te koop in de supermarkt bij de sushirijst in het schap

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Maak de aardappels goed schoon, maar laat de schil zitten.
  3. Prik enkele gaatjes in de aardappels, leg ze in de ovenschaal en besprenkel ze met zeezout.
  4. Bak ze gedurende 50 minuten, totdat ze zacht zijn.
  5. Maak intussen de avocadosalsa. Meng de avocado, komkommer, gember, sojasaus en limoensap en zet dit apart zodat het goed kan intrekken.
  6. Maak nu de saus voor de geposte aardappels. Meng daarvoor de yoghurt, peterselie en augurk. Dit mengsel serveer je zometeen bij de aardappels.
  7. Kruid de kabeljauw in met peper en zout.
  8. Zet een koekenpan op hoog vuur, giet hier wat olijfolie in en bak de kabeljauw aan beide kanten gaar.
  9. Snijd de aardappels eventueel open en verdeel de yoghurtsaus er overheen. Serveer de salsa en de kabeljauw ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *