Bloemkoolcurry met paneer

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bloemkoolcurry met paneer

Sinds een paar maanden is in de supermarkt Paneer te kopen, een soort Indiase kaas. Toen we van de zomer naar Canada vlogen en daar in het vliegtuig een verrassend lekkere paneer curry kregen, was ik om. Eenmaal thuis zou ik ook gaan experimenteren met paneer.

Paneer

De paneer is zacht van smaak en licht romig en is nog het beste te vergelijken met ricotta. In het kaasschap, bij de roomkazen e.d. in de buurt, kun je deze Indiase kaas vinden. Een ander ingrediënt wat je vaak in vegetarische curry's tegenkomt, is bloemkool. Met gekookte bloemkool doe je me geen heel groot plezier, maar als bloemkool lekker op smaak is gebracht, is het hartstikke lekker! Zo ook in deze curry met paneer en bloemkool. Ik heb een klein beetje vals gespeeld. Het was een doordeweekse dag en tegenwoordig ben ik vrij laat thuis, dus koos ik voor een kant-en-klare curry pasta. Die van Fair Trade bevat geen rommel en is daarom een van mijn favorieten. Alleen pure ingrediënten, net als dat je hem zelf zou maken. De currypasta, die overigens Thais is, doet het prima in deze Indiase vegetarische paneer en bloemkool curry!

Rijst en mango chutney voor erbij

Als bijgerechten, is deze maaltijd lekker met rijst. Zelf kiezen we meestal voor zilvervliesrijst, omdat dit meer voedingswaarden bevat dan witte rijst en ook nog eens lekker stevig van smaak en structuur is. Voor een zoete touch serveer je er mango chutney bij.Heb jij al weleens paneer geproefd? En wat vind je van de leuke bordjes en kommetjes van Zuperzozial? Ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren en worden gemaakt van bamboe. Hoe tof is dat?!

Ingrediënten

  • 1
  • bloemkool
  • 200 gram
  • paneer
  • (in blokjes van circa 5 x 5 cm gesneden)
  • 2 el
  • rode curry pasta
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • 1/2 tl
  • komijn
  • 1
  • witte ui
  • (fijngesnipperd)
  • 100 ml
  • water
  • scheutje olie
  • voor erbij: (zilvervlies)rijst en mango chutney

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Kook de bloemkool 4 minuten en giet af met koud water.
  2. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg komijn en currypasta toe en bak enkele minuten.
  4. Voeg de bloemkool toe en bak circa 4 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met water. Roer goed door en laat enkele minuten verwarmen.
  5. Meng als laatste de paneer door de curry en verwarm nog circa 1 minuut.
Effen servies items van Zuperzozial
3 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *