Bloemkoolcurry met paneer
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Sinds een paar maanden is in de supermarkt Paneer te kopen, een soort Indiase kaas. Toen we van de zomer naar Canada vlogen en daar in het vliegtuig een verrassend lekkere paneer curry kregen, was ik om. Eenmaal thuis zou ik ook gaan experimenteren met paneer.
Paneer
De paneer is zacht van smaak en licht romig en is nog het beste te vergelijken met ricotta. In het kaasschap, bij de roomkazen e.d. in de buurt, kun je deze Indiase kaas vinden. Een ander ingrediënt wat je vaak in vegetarische curry's tegenkomt, is bloemkool. Met gekookte bloemkool doe je me geen heel groot plezier, maar als bloemkool lekker op smaak is gebracht, is het hartstikke lekker! Zo ook in deze curry met paneer en bloemkool. Ik heb een klein beetje vals gespeeld. Het was een doordeweekse dag en tegenwoordig ben ik vrij laat thuis, dus koos ik voor een kant-en-klare curry pasta. Die van Fair Trade bevat geen rommel en is daarom een van mijn favorieten. Alleen pure ingrediënten, net als dat je hem zelf zou maken. De currypasta, die overigens Thais is, doet het prima in deze Indiase vegetarische paneer en bloemkool curry!
Rijst en mango chutney voor erbij
Als bijgerechten, is deze maaltijd lekker met rijst. Zelf kiezen we meestal voor zilvervliesrijst, omdat dit meer voedingswaarden bevat dan witte rijst en ook nog eens lekker stevig van smaak en structuur is. Voor een zoete touch serveer je er mango chutney bij.
Heb jij al weleens paneer geproefd? En wat vind je van de leuke bordjes en kommetjes van Zuperzozial? Ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren en worden gemaakt van bamboe. Hoe tof is dat?!
Bloemkoolcurry met paneer
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 200 gram paneer (in blokjes van circa 5 x 5 cm gesneden)
- 2 el rode curry pasta
- 400 gram tomatenblokjes
- 1/2 tl komijn
- 1 witte ui (fijngesnipperd)
- 100 ml water
- scheutje olie
- voor erbij: (zilvervlies)rijst en mango chutney
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
Instructies
- Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Kook de bloemkool 4 minuten en giet af met koud water.
- Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg komijn en currypasta toe en bak enkele minuten.
- Voeg de bloemkool toe en bak circa 4 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met water. Roer goed door en laat enkele minuten verwarmen.
- Meng als laatste de paneer door de curry en verwarm nog circa 1 minuut.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 490 | Calorieën uit vetten 80 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 13% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen