Geroosterde bloemkool met koriandersaus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als ik de cijfers erop na sla, zijn jullie grote bloemkool fans. Het bericht 'de 7 lekkerste bloemkool recepten' staat steevast bij de 10 best gelezen recepten. Niet gek, want je kunt zo ontzettend veel met bloemkool. Wie bij bloemkool denkt aan gekookte bloemkool met kaassaus: er is echt nog zo veel meer mogelijk met deze veelzijdige groente. Je kunt er bijvoorbeeld bloemkoolrijst mee maken, of de laatste trend, bloemkoolpizza. Heeft iemand dit trouwens al geprobeerd of wil je daar graag een recept voor terug zien? Laat het weten in de comments hieronder! Voor vandaag deel ik lekkere geroosterde bloemkool met een pittige, Aziatische marinade en een heerlijk frisse saus. Je kunt deze bloemkool goed eten als bijgerecht bij een stukje kip en zoete aardappelfrietjes bijvoorbeeld. Ook lekker bij een soepje en naan brood of als voorgerecht.

Geroosterde bloemkool met koriandersaus

Geroosterde bloemkool met koriandersaus

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 el kurkuma
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • snuf zeezout
  • 2 el olijfolie
  • voor de koriandersaus:
  • 1 bos koriander
  • 1 teentje knoflook (ga voor een plantaardig alternatief indien je het vegan/lactosevrij wilt maken)
  • 100 ml volle yoghurt
  • rasp van 1 limoen

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng de olie, knoflook, rode peper, gember, kurkuma en zout.
  3. Snijd de tronk van de bloemkool af en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  4. Leg de bloemkoolroosjes in een kom en meng goed met het kruidenmengsel dat je net hebt gemaakt.
  5. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en bak gedurende ca. 20 minuten.
  6. Maak intussen de koriandersaus door in een staafmixer of blender alle ingrediënten te mengen.
  7. Haal de bloemkool uit de oven en besprenkel met de saus. Serveer de overgebleven saus er los bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *