Geroosterde bloemkool met koriandersaus

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Geroosterde bloemkool met koriandersaus

Als ik de cijfers erop na sla, zijn jullie grote bloemkool fans. Het bericht 'de 7 lekkerste bloemkool recepten' staat steevast bij de 10 best gelezen recepten. Niet gek, want je kunt zo ontzettend veel met bloemkool. Wie bij bloemkool denkt aan gekookte bloemkool met kaassaus: er is echt nog zo veel meer mogelijk met deze veelzijdige groente. Je kunt er bijvoorbeeld bloemkoolrijst mee maken, of de laatste trend, bloemkoolpizza. Heeft iemand dit trouwens al geprobeerd of wil je daar graag een recept voor terug zien? Laat het weten in de comments hieronder! Voor vandaag deel ik lekkere geroosterde bloemkool met een pittige, Aziatische marinade en een heerlijk frisse saus. Je kunt deze bloemkool goed eten als bijgerecht bij een stukje kip en zoete aardappelfrietjes bijvoorbeeld. Ook lekker bij een soepje en naan brood of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 grote
  • bloemkool
  • 1 el
  • kurkuma
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 1 cm
  • gember
  • (fijngesneden)
  • snuf
  • zeezout
  • 2 el
  • olijfolie
  • voor de koriandersaus:
  • 1 bos
  • koriander
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (ga voor een plantaardig alternatief indien je het vegan/lactosevrij wilt maken)
  • 100 ml
  • volle yoghurt
  • rasp van 1
  • limoen

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng de olie, knoflook, rode peper, gember, kurkuma en zout.
  3. Snijd de tronk van de bloemkool af en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  4. Leg de bloemkoolroosjes in een kom en meng goed met het kruidenmengsel dat je net hebt gemaakt.
  5. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en bak gedurende ca. 20 minuten.
  6. Maak intussen de koriandersaus door in een staafmixer of blender alle ingrediënten te mengen.
  7. Haal de bloemkool uit de oven en besprenkel met de saus. Serveer de overgebleven saus er los bij.
2 people want to make it
2 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *