Appelmoes zonder suiker maken

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Appelmoes, wie houdt er niet van? Lekker met oldskool kip en gebakken aardappels bijvoorbeeld, of vooruit frietjes misschien zelfs :-). Het is alleen jammer dat is appelmoes vaak heel erg veel toegevoegde suikers zitten. Onnodig als je het mij vraagt! Helemaal als je lichtzoete appels zoals Elstars gebruikt. Wat wil het toeval? Ik had nog 2 kilo appels liggen die op moest, want er begonnen plekjes op te verschijnen. Een perfecte reden voor mij dus om appelmoes te gaan maken, maar dan zonder suiker. Het leuke is dat je slechts 3 ingrediënten nodig hebt: appels, water en kaneelstokjes. Die laatste geven het extra smaak en aroma en maken het daarmee af. Ik geef zelf de voorkeur aan het gebruiken van kaneelstokjes in plaats van poeder in dit gerecht, omdat de appelmoes anders bruinig wordt en bovendien is de smaak van de stokjes die je meekookt vrij subtiel. Bovendien, het ziet er ook gewoon leuk uit, vind je niet? Dus wil je ook appelmoes zonder suiker maken? Duik dan snel met wat appels en kaneel de keuken in! Overigens kun je appelmoes zonder suiker goed gebruiken bij je avondmaaltijd, maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Zo maakte ik er laatst bijvoorbeeld lekkere en gezonde ontbijtmuffins mee. Benieuwd naar het recept? Laat het weten in de comments!

Appelmoes zonder suiker maken

Appelmoes zonder suiker maken

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 kilo appels (bijvoorbeeld Elstars)
  • 200 ml water
  • 2 kaneelstokjes

Benodigdheden

  • diepe pan

Instructies

  1. Gebruik eventueel eerst een appelboor om de appels makkelijk te ontdoen van hun klokhuis.
  2. Schil vervolgens de appels en snijd de appels in kleine blokjes, van circa 1 x 1 cm.
  3. Leg de appelblokjes in de pan met water en kaneelstokjes en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en roer regelmatig door met een houten lepel. Laat circa 40 minuten koken, totdat een mooie gladde moes ontstaat. Is het nog niet glad genoeg? Dan kun je het eventueel nog pureren met een staafmixer.
  4. Schenk de appelmoes in schone, droge glazen potten. Omdat er geen conserveringsmiddelen of toegevoegde suikers inzitten, kun je de appelmoes beperkt goed houden, maar dat zal vast geen probleem zijn :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *