Eenpansgerecht met vermicelli, courgette en kip

  • voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Eenpansgerecht met vermicelli, courgette en kip

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat ervoor zorgde dat de gehaktballen extra smeuïg werden! Niet alleen kon ik met dit eenpansgerecht de restjes uit mijn koelkast opmaken, het is ook nog eens te maken met slechts één pan (goh, dat had je niet gedacht, hè? ;-)). De ideale doordeweekse maaltijd: snel klaar en weinig rommel!

Ingrediënten

  • voor de gehaktballen:
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 75 gram
  • ricotta
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 el
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • gedroogd salieblad
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • snuf
  • zeezout
  • verder nodig:
  • 200 gram
  • vermicelli
  • 200 ml
  • water
  • 1
  • courgette
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 3 grote
  • tomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • 1/2 tl
  • gedroogde tijm
  • 1 el
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • zware, gietijzeren pan

Instructies

  1. Meng de ingrediënten voor de gehaktballen en rol er circa 16 balletjes van.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze bruin. Draai het vuur lager en laat ze van binnen garen.
  3. Voeg de groenten en de tijm toe en bak circa 5 minuten.
  4. Voeg de vermicelli en water toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken.
  5. Strooi vlak voor serveren geraspte kaas over het gerecht heen.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *