Pittige mango chutney

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De mango chutney komt in verschillende varianten, van een hele zoete tot een zure of pittige variant. Van superrijpe mango's tot groene mango's. Deze is zoet én pittig. Ik hoef je vast niet te vertellen dat deze chutney veel lekkerder én gezonder is dan die uit de supermarkt. De mango is van nature al lekker zoet, dus ik voegde slechts een klein beetje (kokosbloesem)suiker toe. Heb je geen kokosbloesemsuiker? Dan kun je ook prima bruine rietsuiker gebruiken. Maak je je weckpotten goed steriel? Dan kun je deze chutney wel een paar maanden bewaren! Maar ik wed dat je het voor die tijd al lang op hebt ;-).

Ps. zelf houd ik wel van een beetje pittig. Wil jij je chutney iets minder pittig? Voeg dan iets minder gember toe en haal de zaadjes uit de peper.

Pittige mango chutney

Pittige mango chutney

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram mango stukjes (vers of uit de diepvries)
  • 1 groene peper in dunne ringen gesneden
  • 1/2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl witte peper
  • 150 ml water
  • 1 tl roomboter

Benodigdheden

  • steelpan
  • weckpotjes of mason jars om de chutney in te bewaren

Instructies

  1. Smelt de boter in de pan. Voeg het sjalotje toe en fruit dit op laag vuur. Voeg vervolgens de gember en de mango toe en schep dit gedurende enkele minuten om. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Laat het gedurende 45 minuten op laag vuur doorpruttelen. Check regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan wat extra vocht toe.
  3. Intussen kun je mooi je potjes steriliseren. Als je de chutney meteen eet of binnen enkele dagen, dan is dat niet nodig.
  4. Schep de mango chutney in de potjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *