Kip tikka ovenschotel
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas tintje, namelijk een kip tikka ovenschotel. Het fijne is, dat je je hele maaltijd in 1 ovenschotel klaarmaakt. Een laagje groenten naar keuze, in mijn geval bloemkool en zoete aardappel en daar bovenop malse kippendijen in kip tikka marinade. Een half uurtje in de oven en ... je hebt een lekkere Indiase stijl ovenschotel. Je kunt de kip dezelfde avond marineren, maar dat kan ook prima de avond van tevoren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak deze heeft! Mijn mango chutney was de perfecte aanvulling op deze ovenschotel, dus die kan ik je ook zeker aanbevelen. Het recept hiervan staat morgen online, dus kom vooral morgen terug op myfoodblog.nl :-)
Kip tikka ovenschotel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 3 el volle yoghurt
- voor het kruidenmengsel:
- 1 cm verse gember
- 1 groene peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl suiker (kokosbloesemsuiker of bruine suiker)
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl garam masala*
- snuf zout
- voor de groenten:
- 2 zoete aardappels
- 1 kleine bloemkool
- 1 tl komijnzaad
- 1 el olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal van ca. 25 x 25 cm
- staafmixer, hakmolen of blender
- afsluitbaar bakje om de kip in te laten marineren
Instructies
- Maal de kruiden, samen met de yoghurt in een hakmolen of met een blender of staafmixer tot een gladde saus.
- Giet de saus in een afsluitbaar bakje en bedek hier de kip in. Laat dit minstens 15 minuten intrekken. Hoe langer hoe beter!
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Meng in de ovenschaal de bloemkool, zoete aardappel, olijfolie en komijnzaadjes met je handen zodat de groenten goed bedekt zijn met olie en komijn.
- Leg vervolgens de kip op de groenten. Bak gedurende 20 minuten.
- Schep na 20 minuten om en bak nog eens 10 à 15 minuten.
- Om het af te maken kun je er nog een klein beetje yoghurt overheen gieten en garneren met verse koriander. Lekker om mango chutney bij te serveren!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 585 | Calorieën uit vetten 299 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 34g, Waarvan | 52% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 43% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Erg smaakvol! Mooie combinatie smaken. Gemakkelijk en snel te maken. Bijzonder gerecht volgens de eters!!
Dankjewel voor je reactie Door en ontzettend leuk dat het zo in de smaak viel :-). Je vindt hier nog meer ovenschotels, misschien staat daar ook nog wat leuks tussen voor je.