Kip tikka ovenschotel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas tintje, namelijk een kip tikka ovenschotel. Het fijne is, dat je je hele maaltijd in 1 ovenschotel klaarmaakt. Een laagje groenten naar keuze, in mijn geval bloemkool en zoete aardappel en daar bovenop malse kippendijen in kip tikka marinade. Een half uurtje in de oven en ... je hebt een lekkere Indiase stijl ovenschotel. Je kunt de kip dezelfde avond marineren, maar dat kan ook prima de avond van tevoren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak deze heeft! Mijn mango chutney was de perfecte aanvulling op deze ovenschotel, dus die kan ik je ook zeker aanbevelen. Het recept hiervan staat morgen online, dus kom vooral morgen terug op myfoodblog.nl :-)

Kip tikka ovenschotel

Kip tikka ovenschotel

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijfilet
  • 3 el volle yoghurt
  • voor het kruidenmengsel:
  • 1 cm verse gember
  • 1 groene peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl suiker (kokosbloesemsuiker of bruine suiker)
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl garam masala*
  • snuf zout
  • voor de groenten:
  • 2 zoete aardappels
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal van ca. 25 x 25 cm
  • staafmixer, hakmolen of blender
  • afsluitbaar bakje om de kip in te laten marineren

Instructies

  1. Maal de kruiden, samen met de yoghurt in een hakmolen of met een blender of staafmixer tot een gladde saus.
  2. Giet de saus in een afsluitbaar bakje en bedek hier de kip in. Laat dit minstens 15 minuten intrekken. Hoe langer hoe beter!
  3. Verwarm de oven voor op 200 C.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  5. Meng in de ovenschaal de bloemkool, zoete aardappel, olijfolie en komijnzaadjes met je handen zodat de groenten goed bedekt zijn met olie en komijn.
  6. Leg vervolgens de kip op de groenten. Bak gedurende 20 minuten.
  7. Schep na 20 minuten om en bak nog eens 10 à 15 minuten.
  8. Om het af te maken kun je er nog een klein beetje yoghurt overheen gieten en garneren met verse koriander. Lekker om mango chutney bij te serveren!
Naar: 'sheet pan chicken tikka', een recept van Smitten Kitchen

2 reacties op “Kip tikka ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *