Roergebakken bloemkool

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Roergebakken bloemkool

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!

Ingrediënten

  • 1
  • bloemkool
  • 2
  • sjalotten
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1 tl
  • za'atar
  • (Midden-Oosters specerijenmengsel
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • snufje
  • zout
  • 1
  • bosui
  • scheutje
  • arachidolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de onder bladeren en de onderkant van de bloemkool af. Snijd van wat je overhebt kleine roosjes.
  2. Zet een pan kokend water op het vuur en kook de bloemkool 5 minuten. Spoel af met koud water.
  3. Snijd de sjalotjes fijn. Zet een wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie bij. Voeg de sjalotjes toe, laat 1 minuut bakken en voeg dan de bloemkool toe. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg samen met de kruiden toe. Snijd de bosui helemaal fijn en wok deze nog 2 minuten mee.
6 mensen willen het maken
5 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *