Pasta met balsamico peren

  • Voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Pasta met balsamico peren

Dagelijks reis ik met de trein naar werk. Dan komt het weleens (understatement) voor dat je vertraging hebt. Toen ik laatst een half uur moest wachten besloot ik een paar food tijdschriften te kopen. Ik ging naar huis met een Foodies inclusief bonusnummer en een Elle eten. Heerlijk om eens doorheen te bladeren en inspiratie op te doen! In Foodies magazine vond ik dit recept voor pasta met balsamico peren en gorgonzola. Voor vriendlief, die geen kaas-fan is,  verving ik de gorgonzola door merguez worstjes.

Ingrediënten

  • 150 gram
  • gedroogde pasta
  • (of 250 g verse pasta)
  • 2
  • peren
  • 75 gram
  • gorgonzola
  • 3 el
  • balsamicoazijn
  • 75 gram
  • walnoten
  • (grofgehakt)
  • zwarte peper
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies.
  2. Snijd de peer in kwarten en giet een scheutje olijfolie in een koekepan. Bak hier zo'n 2 minuten de peren in. Voeg de balsamicoazijn toe en laat zo'n 2 à 3 minuten karameliseren.
  3. Giet de pasta af, doe terug in de pan en voeg kort de gorganzola toe zodat deze smelt.
  4. Serveer de pasta met gorgonzola en maak af met de peren, walnoten en een beetje zwarte peper. Besprenkel eventueel met extra balsamicoazijn.
3 people want to make it
1 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *