American pancakes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
American pancakes

Een van de lekkerste ontbijtjes op de zondagochtend: American pancakes, oftewel van die luchtige, dikke, Amerikaanse pannenkoeken. En het allerlekkerste zijn ze als je er een beetje maple syrup overheen giet. Eventueel aangevuld met verse aardbeitjes. Hmmm, het ultieme weekendgevoel! Wat is jouw favoriete ontbijt? En eet je in het weekend hetzelfde ontbijt als doordeweeks?

Ingrediënten

  • 135 gram
  • witte tarwebloem
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • 1
  • ei
  • 2 tl
  • gesmolten roomboter
  • + extra om in te bakken
  • 130 ml
  • melk
  • 2 e
  • l kristalsuiker
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Klop het ei op totdat het licht schuimt. Meng met de gesmolten boter en melk.
  2. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, zout en suiker. Gier hier het vloeibare mengsel bij en meng met een vork.
  3. Zet een koekepan op hoog vuur. Schep met een pollepel een deel van het mengsel uit de kom en in de pan. Zodra de onderkant gaar in keer je de pannenkoek met een schuimspaan. Druk een beetje aan en bak aan beide kanten goudbruin. Serveer met ahornsiroop of stroop.
Dit recept is afkomstig van de BBC.
10 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “American pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *