Kip tikka met een frisse komkommersalade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Kip tikka met een frisse komkommersalade

Kip tikka is een romig Indiaas gerecht met tomaat. Normaliter gebruikt men voor de saus room, maar om het wat gezonder te houden, gebruikte ik Griekse yoghurt. Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst of op een naanbroodje, samen met de komkommersalade.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • (in blokjes)
  • 250 gram
  • Griekse yoghurt
  • sap van 1
  • limoen
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 el
  • paprikapoeder
  • 1 el
  • korianderzaad
  • 1 el
  • komijnzaad
  • 1/2 tl
  • kardamompoeder
  • 1/2 tl
  • nootmuskaat
  • 1/4 tl
  • chilipoeder
  • 1/4 tl
  • gemberpoeder
  • 70 gram
  • tomatenpuree (uit blik)
  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 120 ml
  • water
  • 1/2
  • komkommer
  • (in dunne plakjes)
  • 3 el
  • azijn
  • zeezout
  • zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng 150 gram Griekse yoghurt, het sap van de limoen en het teentje knoflook en leg hier de blokjes kip in. Zet dit apart en laat in ieder geval een half uur intrekken.
  2. Leg intussen de komkommer plakjes in azijn en bestrooi met peper en zout. Schep af en toe even om.
  3. Zet een koekepan op middelhoog vuur en giet hier wat olie in. Fruit de ui en voeg dan de kip, inclusief de marinade, toe. Bak deze gaar en doe dan de koriander, komijn, nootmuskaat, paprikapoeder, chilipoeder en gember erbij, samen met de tomatenpuree en water. Laat dit 15 minuten op middelhoog vuur sudderen. Roer op het einde de overige yoghurt erdoorheen en verwarm nog enkele minuten.
  4. Serveer de kip tikka met de komkommersalade op een naanbroodje of pandanrijst bijvoorbeeld.
7 mensen willen het maken
8 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Kip tikka met een frisse komkommersalade

  • Hilde

    Heel erg lekker! Ook zeker in combinatie met de komkommersalade :) ik had er zelf nog wat rijst, boontjes en bloemkool bij gekookt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *