Broccoli zalm quiche

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik opgroeide, was de broccoli zalm quiche een van mijn favoriete maaltijden. Als mijn moeder vroeg wat ik wilde eten, was het 9 van de 10 keer haar broccoli zalm quiche. Broccoli en zalm zijn natuurlijk een gouden combinatie. En ook in deze quiche blijkt dat maar weer.

Klassieke broccoli zalm quiche

Ik maakte mijn eigen variant op mijn moeders klassieke broccoli zalm quiche. Normaliter gebruik je in een quiche altijd een mengsel van ei en room. Ik vervang de room meestal door melk. Qua smaak maar een klein verschil, qua calorieën een groter verschil ;-). Bovendien ligt het zo wat lichter op de maag en dat is ook fijn!

Quiche voor lunch

De quiche staat eventjes in de oven, maar zelf heb je er weinig werk aan. Het is daarmee dan ook een perfect weekendgerecht of gerecht wat je kunt maken als je gasten krijgt.

En nog een extra tip: heb je quiche over? De volgende dag smaakt deze heerlijk als lunch. Zowel koud als warm!

Zo maak je de broccoli zalm quiche:

Broccoli zalm quiche

Broccoli zalm quiche

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol of pak bladerdeeg
  • 500 gram broccoli
  • 300 gram zalmfilet
  • 6 eieren
  • 150 ml melk
  • 75 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld oude kaas)
  • 1 tl gedroogde dille
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • taartvorm (diameter circa 20 cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Als je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat je ze op het aanrecht ontdooien.
  3. Snijd de stronken van de broccoli af. Hier kun je een prima soep mee maken, maar gebruiken we in dit recept niet. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  4. Kluts de eieren. Giet de melk erbij, gevolgd door de dille en flink wat zwarte peper en de kaas.
  5. Snijd de zalm in blokken.
  6. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en snijd eventueel af waar nodig.
  7. Verdeel de zalm en broccoli over het deeg en giet daar het ei-mengsel overheen.
  8. Bak in circa 40 - 50 minuten gaar.
  9. Check met een satéprikker of alles gestold is. Zo niet, zet je de quiche weer terug in de oven.

4 reacties op “Broccoli zalm quiche

  • Trudy Joor

    Beste Judith,

    Ik heb deze quiche nog niet gemaakt maar ik vraag me af of hij niet te nat wordt met melk erbij. Ik maak altijdquiches met kookroom of creme fraiche er door.

    Vr. Gr. Trudy Joor

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hoi Annet, omdat de quiche nog een tijd in de oven gaat is het niet nodig. Ik hou zelf echter van knapperige, beetgare broccoli. Wanneer je de broccoli graag zacht hebt, kun je de broccoli beter enkele minuten voorkoken.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *