Broccoli zalm quiche

  • Voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Broccoli zalm quiche

Toen ik opgroeide, was de broccoli zalm quiche een van mijn favoriete maaltijden. Als mijn moeder vroeg wat ik wilde eten, was het 9 van de 10 keer haar broccoli zalm quiche. Broccoli en zalm zijn natuurlijk een gouden combinatie. En ook in deze quiche blijkt dat maar weer.

Klassieke broccoli zalm quiche

Ik maakte mijn eigen variant op mijn moeders klassieke broccoli zalm quiche. Normaliter gebruik je in een quiche altijd een mengsel van ei en room. Ik vervang de room meestal door melk. Qua smaak maar een klein verschil, qua calorieën een groter verschil ;-). Bovendien ligt het zo wat lichter op de maag en dat is ook fijn!

Quiche voor lunch

De quiche staat eventjes in de oven, maar zelf heb je er weinig werk aan. Het is daarmee dan ook een perfect weekendgerecht of gerecht wat je kunt maken als je gasten krijgt. En nog een extra tip: heb je quiche over? De volgende dag smaakt deze heerlijk als lunch. Zowel koud als warm!

Zo maak je de broccoli zalm quiche:

Ingrediënten

  • 1 rol of pak
  • bladerdeeg
  • 500 gram
  • broccoli
  • 300 gram
  • zalmfilet
  • 6
  • eieren
  • 150 ml
  • melk
  • 75 gram
  • geraspte kaas
  • (bijvoorbeeld oude kaas)
  • 1 tl
  • gedroogde dille
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • taartvorm (diameter circa 20 cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Als je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat je ze op het aanrecht ontdooien.
  3. Snijd de stronken van de broccoli af. Hier kun je een prima soep mee maken, maar gebruiken we in dit recept niet. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  4. Kluts de eieren. Giet de melk erbij, gevolgd door de dille en flink wat zwarte peper en de kaas.
  5. Snijd de zalm in blokken.
  6. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en snijd eventueel af waar nodig.
  7. Verdeel de zalm en broccoli over het deeg en giet daar het ei-mengsel overheen.
  8. Bak in circa 40 - 50 minuten gaar.
  9. Check met een satéprikker of alles gestold is. Zo niet, zet je de quiche weer terug in de oven.
10 mensen willen het maken
8 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *