Gnocchi recept uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- 5524 keer bekeken
- voor 2-3 personen
- Voorbereidingstijd
- Kooktijd
- Totale benodigde tijd

Gnocchi, heerlijk zachte aardappelkussentjes. Je kunt gnocchi uit het koelschap kopen, maar ook bij de pasta's vinden. En die gnocchi is super lekker en makkelijk te gebruiken. Je kunt gnocchi in de pan koken, maar vandaag laat ik je een serieus makkelijk (en natuurlijk overheerlijke) variant zien. De gnocchi uit de oven. Deze gnocchi gaar je in de saus van tomaat, in de oven. Het is niet nodig om de gnocchi voor te koken en daarmee is het een ideale doordeweekse maaltijd. In minder dan 20 minuten staat deze crowd pleaser op tafel.
Gnocchi uit de oven met salade of gegrilde groenten
Eet bijvoorbeeld een lekkere venkel salade bij de gnocchi uit de oven. Of wat gegrilde groenten zoals aubergines en courgette.Ingrediënten
- 500 gram
- gedroogde gnocchi
- 500 gram
- passata di pomodoro
- 1 teentje
- knoflook
- (uitgeperst)
- 2
- trostomaten
- (fijngesneden)
- 75 gram
- geraspte Parmezaanse kaas
- 8 bolletjes
- mini mozzarella
- (buffelmozzarella)
- 1 tl
- gedroogde tijm
- verse basilicum
- zwarte peper
Benodigdheden
- ovenschaal (15 x 20 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Leg de gnocchi in de ovenschaal. Verdeel daar de tomaten, knoflook, passata, zwarte peper en tijm overheen, gevolgd door de geraspte kaas en mozzarella balletjes.
- Zet de ovenschaal circa 15 minuten in de oven, zodat de gnocchi mooi gaar worden.
17 mensen willen het maken
14 mensen hebben dit recept gemaakt
Voor hoeveel personen is dit recept? Ziet er lekker en makkelijk uit
Dit recept is voor 2 – 3 personen.