Gnocchi recept uit de oven

  • Voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gnocchi recept uit de oven

Gnocchi, heerlijk zachte aardappelkussentjes. Je kunt gnocchi uit het koelschap kopen, maar ook bij de pasta's vinden. En die gnocchi is super lekker en makkelijk te gebruiken. Je kunt gnocchi in de pan koken, maar vandaag laat ik je een serieus makkelijk (en natuurlijk overheerlijke) variant zien. De gnocchi uit de oven. Deze gnocchi gaar je in de saus van tomaat, in de oven. Het is niet nodig om de gnocchi voor te koken en daarmee is het een ideale doordeweekse maaltijd. In minder dan 20 minuten staat deze crowd pleaser op tafel.

Gnocchi uit de oven met salade of gegrilde groenten

Eet bijvoorbeeld een lekkere venkel salade bij de gnocchi uit de oven. Of wat gegrilde groenten zoals aubergines en courgette.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • gedroogde gnocchi
  • 500 gram
  • passata di pomodoro
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (uitgeperst)
  • 2
  • trostomaten
  • (fijngesneden)
  • 75 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 bolletjes
  • mini mozzarella
  • (buffelmozzarella)
  • 1 tl
  • gedroogde tijm
  • verse basilicum
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de gnocchi in de ovenschaal. Verdeel daar de tomaten, knoflook, passata, zwarte peper en tijm overheen, gevolgd door de geraspte kaas en mozzarella balletjes.
  3. Zet de ovenschaal circa 15 minuten in de oven, zodat de gnocchi mooi gaar worden.
13 mensen willen het maken
7 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Gnocchi recept uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *