Supersimpele venkel salade

  • voor 00:05 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Supersimpele venkel salade

Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt associeer met de Franse keuken, dus in het diner mocht een venkelgerecht niet missen! Het heeft van zichzelf al veel smaak, dus je hebt echt niet vel nodig voor een lekkere salade, slechts wat citroen, peper en eventueel wat kappertjes!

Ingrediënten

  • 1 knol
  • venkel
  • sap van 1
  • citroen
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • optioneel: kappertjes

Benodigdheden

  • Mandoline of mes
  • Kom

Instructies

  1. Snijd circa een halve centimeter van de onderkant van de venkel af.
  2. Snijd de venkel in hele dunne plakjes. Gebruik hiervoor alleen de 'bol'.
  3. Pers de citroen uit en meng dit door de venkel heen.
  4. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat kappertjes.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *