Supersimpele venkel salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt associeer met de Franse keuken, dus in het diner mocht een venkelgerecht niet missen! Het heeft van zichzelf al veel smaak, dus je hebt echt niet vel nodig voor een lekkere salade, slechts wat citroen, peper en eventueel wat kappertjes!

Supersimpele venkel salade

Supersimpele venkel salade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 knol venkel
  • sap van 1 citroen
  • 1/4 tl zwarte peper
  • optioneel: kappertjes

Benodigdheden

  • Mandoline of mes
  • Kom

Instructies

  1. Snijd circa een halve centimeter van de onderkant van de venkel af.
  2. Snijd de venkel in hele dunne plakjes. Gebruik hiervoor alleen de 'bol'.
  3. Pers de citroen uit en meng dit door de venkel heen.
  4. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat kappertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *