Pasta alla Norma

  • Voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pasta alla Norma

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor pecorino kaas, maar ook Parmezaanse kaas is een prima alternatief!

Ingrediënten

  • 170 gram
  • penne pasta
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1
  • ui
  • 1 tl
  • gedroogde
  • oregano
  • 1
  • aubergine
  • 2 takjes
  • basilicum
  • 30 gram
  • Pecorino kaas of Parmezaanse kaas
  • (geraspt)

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pasta pan

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar ('al dente')
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier de olie in.
  4. Voeg de aubergine toe en bak gedurende ca. 5 minuten. Blijf goed omscheppen.
  5. Voeg de knoflook, oregano en de tomatenblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.
  6. Voeg tot slot ricotta, Parmezaanse kaas en basilicum toe.
  7. Serveer de pasta met de saus er bovenop en garneer eventueel met verse kruiden en extra kaas.
2 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

7 responses to “Pasta alla Norma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *