Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootjes en een vleugje sinaasappel.

Makkelijk te maken

Deze frisse venkelsalade is erg makkelijk te maken. Sterker nog, je bent echt in een paar minuten klaar. De knapperige nootjes en de zoete sinaasappel maken hem helemaal af!

Lekker als hoofdgerecht of bij de barbecue

Lekker weer is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de barbecue, dus dikke kans dat 'ie ook bij jou binnenkort aangaat. Deze salade doet het heel goed zo, met een lekker rustiek brood als hoofdgerecht, maar het is ook een heerlijke salade voor bij de barbecue.

Venkel en appel

Lekker fris, maar ook een zoete ondertoon door de sinaasappel en de appel. De perfecte tegenhanger voor de venkel! Ben je benieuwd wat je nog meer met venkel kunt maken? Heel veel! Je kunt hem rauw eten, zoals in dit gerecht. Of je verwerkt hem in warme gerechten zoals een risotto of bisque.

Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel

Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 appel
  • 70 gram pecannoten
  • 50 gram rucola
  • dressing:
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 4 takjes bieslook (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de bovenkant van de venkel eraf en snijd de rest in dunne plakjes. Snijd de appel in dunne plakjes.
  2. Meng in een grote kom de appel, venkel, rucola en pecannoten.
  3. Maak de dressing door de sinaasappelsap te mengen met olijfolie en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de dressing over de salade en serveer direct.
  5. Tip: wil je de salade bewaren voor later? Giet de dressing er bij voorkeur nét voor serveren overheen.

2 responses to “Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *