Venkel garnalen bisque

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Venkel garnalen bisque

Deze soep doet heel luxe aan, maar is toch wel erg makkelijk maken. Het voordeel van de garnalen die ik gebruikte, is dat ze in de diepvries lekker lang houdbaar zijn. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in je vriezer te bewaren. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de garnalen gebruik je voor de basis en zorgen voor de smaak. De garnaal zelf bak je en gebruik je ter garnering. Wist je dat garnalen ook nog eens heel voedzaam en eiwitrijk zijn? Venkel geeft de smaak extra veel smaak en is ook nog eens in het seizoen. Vooral op de koudere dagen, staat hier geregeld een soepje op het menu! Hou jij ook van soep? Ben je op zoek naar nog meer soep recepten? Bekijk dan ook eens de broccolisoep, wontonsoep, courgettesoep of tomatensoep.

Ingrediënten

  • 1
  • venkel
  • knol
  • 2
  • sjalotjes
  • (gesnipperd)
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • (uit een pak of blik)
  • 200 gram
  • ongepelde reuzegarnalen
  • 2 el
  • visfond
  • 100 ml
  • witte wijn
  • 300 ml
  • kokend water
  • 200 ml
  • (kook)room
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • pan voor de soep (bijvoorbeeld een gietijzeren pan)
  • koekenpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en laat deze warm worden. Giet olie in de pan en fruit de sjalot.
  2. Pel de garnalen en voeg de garnalenschalen toe aan de sjalotjes, gevolgd door de venkel en tomatenpuree.
  3. Bak enkele minuten en blus af met de wijn.
  4. Voeg de fond en kokend water toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer tot een gladde soep.
  6. Bak intussen de garnalen in de koekenpan in enkele minuten gaar.
  7. Haal de soep eventueel door een zeef als deze nog niet glad genoeg is.
  8. Schenk als laatste wat room door de bisque.
  9. Garneer de bisque met garnalen.
Naar een recept van BBC
9 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Venkel garnalen bisque

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *