Venkel garnalen bisque
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Deze soep doet heel luxe aan, maar is toch wel erg makkelijk maken. Het voordeel van de garnalen die ik gebruikte, is dat ze in de diepvries lekker lang houdbaar zijn. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in je vriezer te bewaren. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de garnalen gebruik je voor de basis en zorgen voor de smaak. De garnaal zelf bak je en gebruik je ter garnering. Wist je dat garnalen ook nog eens heel voedzaam en eiwitrijk zijn? Venkel geeft de smaak extra veel smaak en is ook nog eens in het seizoen. Vooral op de koudere dagen, staat hier geregeld een soepje op het menu! Hou jij ook van soep? Ben je op zoek naar nog meer soep recepten? Bekijk dan ook eens de broccolisoep, wontonsoep, courgettesoep of tomatensoep.
Venkel garnalen bisque
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 venkel knol
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 400 gram tomatenblokjes (uit een pak of blik)
- 200 gram ongepelde reuzegarnalen
- 2 el visfond
- 100 ml witte wijn
- 300 ml kokend water
- 200 ml (kook)room
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- pan voor de soep (bijvoorbeeld een gietijzeren pan)
- koekenpan
- staafmixer
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en laat deze warm worden. Giet olie in de pan en fruit de sjalot.
- Pel de garnalen en voeg de garnalenschalen toe aan de sjalotjes, gevolgd door de venkel en tomatenpuree.
- Bak enkele minuten en blus af met de wijn.
- Voeg de fond en kokend water toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Haal de garnalenschalen eruit of zeef de soep.
- Pureer tot een gladde soep.
- Bak intussen de garnalen in de koekenpan in enkele minuten gaar.
- Haal de soep eventueel door een zeef als deze nog niet glad genoeg is.
- Schenk als laatste wat room door de bisque.
- Garneer de bisque met garnalen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 450 | Calorieën uit vetten 266 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 43% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 79% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat lekker! Ik ga dit recept zeker uitproberen. Het ziet er super uit op de foto!
Haal je de garnalenschillen er niet uit voor het pureren?
Hi Charlotte, helemaal gelijk. Zie dat dat niet in de tekst staat. Ik pas het meteen aan!
Hi! Hoe zeef je de garnalenschillen er uit als er al stukken venkel in zitten? Dat is toch lastig zeven dan?