Courgette venkel soep

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Maandag en woensdag zijn hier altijd ontzettende haastdagen, omdat dat onze sportdagen zijn. En om half 8 bij de sportclub staan vind ik soms best een uitdaging als je uit je werk moet komen, moet koken, eten en omkleden. Vaak staan er dan ook gerechten op het menu die in minder dan 20 minuten te maken zijn. Deze soep is een leuk en lekker voorbeeld en is in minder dan 15 minuten klaar. De venkel in de soep geeft het net dat beetje extra's, een beetje een anijsachtige smaak. Door er op het laatst een klein beetje Parmezaans kaas doorheen te roeren creëer je wat extra pit. Je kunt de soep prima als hoofdgerecht eten. Zo of met wat brood erbij!

Courgette venkel soep

Courgette venkel soep

  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 knol venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogd salieblad
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 liter water
  • snuf zwarte peper

Benodigdheden

  • staafmixer
  • soeppan

Instructies

  1. Was de groenten goed en snijd van de courgette en de venkel de boven- en onderkant af.
  2. Snijd ze in grove plakken en leg ze in de pan. Pel het teentje knoflook en voeg deze toe, samen met salieblad, het bouillonblokje en kokend water.
  3. Laat circa 10 minuten op zacht vuur koken en pureer met een staafmixer. Zet het vuur uit en roer de kaas er doorheen. Breng op smaak met peper.

4 reacties op “Courgette venkel soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *