Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)

De Indische keuken is altijd een feestje! Als ik thuis aankondig dat we vandaag Indisch eten, word dat altijd met luid gejuich ontvangen. Tijdens een reis op Bali leerden we zelf de kneepjes van de Indische keuken, maar er is zo veel wat we ook nog niet kennen. De arem-arem mie bijvoorbeeld was mij nog niet bekend, maar kwam ik in het boek 'Indisch koken' tegen. Ik liet me door dat recept inspireren en maakte mijn eigen versie van dit Indische gerecht met noodles, gehakt en ei. Een lekker en simpel gerecht! Eigenlijk gebruik je kemiri-noten, maar omdat ik daar niet zo snel aan kon komen, ging ik voor macadamia noten. Een goede vervanger! Heb jij dit gerecht al weleens gegeten? En wt is jouw favoriet uit de Indonesische keuken? Laat het weten in de comments!

Ingrediënten

  • boemboe:
  • 1 groene
  • peper
  • 4 rode
  • uien
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1 tl
  • ketoembar
  • 5 gezouten
  • macadamianoten
  • 1 el
  • arachideolie
  • overige ingrediënten:
  • 200 gram noodles
  • 3 hardgekookte
  • eieren
  • 200 gram
  • rundergehakt
  • 100 ml
  • kokosmelk
  • 1 krop
  • romaine sla
  • optioneel: handje
  • kroepoek

Benodigdheden

  • staafmixer of hakolen
  • koekenpan
  • kookpan voor de noodles

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de hakmolen of pureer met de staafmixer tot een gladde pasta.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de boemboe in. Bak enkele minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
  3. Draai het vuur laag, voeg kokosmelk toe en laat 10 minuten sudderen.
  4. Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  5. Leg op elk bord een stukje sla, wat noodles, een schep gehakt en eventueel een handje kroepoek.
Naar: Arem-arem mie uit Indisch koken - tasty happiness, Image Books, 2016
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *