Pappardelle, knapperige zalm en courgette

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vind jij zalm ook zo lekker met een knapperig korstje? Van die lekker zachte zalm met een knapprig, kruidig korstje. Deze zalm is lekker fris met een korst van citroen, peterselie en panko. Panko is Japans broodkruim. Je kunt dit gewoon bij de supermarkt kopen en het maakt het net even dat beetje knapperiger. Echt een aanrader om dus te proberen!

Pappardelle, knapperige zalm en courgette

Pappardelle, knapperige zalm en courgette

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 350 gram zalmfilet
  • 1 ei
  • 3 el panko
  • 1 el platte peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 1 courgette
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 takjes verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • 160 gram pappardelle (of tagliatelle)
  • zwarte peper
  • snuf zeezout

Benodigdheden

  • ovenschaal (waar de vis in past)
  • koekenpan
  • pasta pan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de peterselie fijn. Kluts het ei en meng daar de peterselie, panko en citroenrasp doorheen.
  3. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de zalmfilet(s) en druk goed aan met de achterkant een een lepel.
  4. Leg de zalm in de ovenschaal en bak deze circa 10 minuten. Na 10 minuten is de zalm (als de filet van normale dikte is) nog rose van binnen. Wil je hem (meer) doorbakken? Laat hem dan nog enkele minuten in de oven bakken.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  6. Intussen snijd je de courgette in kleine blokjes.
  7. Giet wat olie in de koekenpan en bak de courgette totdat deze licht begint te verkleuren. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en de basilicum en voeg de pijnboompitten toe. Bak nog enkele minuten en draai dan het vuur uit.
  8. Meng de courgette door de pasta en serveer hier de zalm op.

One response to “Pappardelle, knapperige zalm en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *