Salie-paddenstoelen-citroen penne

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Salie-paddenstoelen-citroen penne

Een tijdje terug viel het boek 'Pasta' op mijn deurmat, een boek met de lekkerste pasta recepten van Spaghetteria. Over Spaghetteria schreef ik al eerder. Ik vind het een tof concept en kom regelmatig bij de vestiging in Utrecht. Des te leuker dat ze nu een boek hebben uitgebracht met hun favorieten! Ik moet zeggen dat ik al veel lekkere recepten heb gezien en er zelfs al twee heb gemaakt. Eén van de twee recepten deel ik vandaag, zij het wel met een eigen twist: in het origineel werd ravioli gebruikt, ik gebruikte penne en ik voegde paddenstoelen toe, omdat ik die nog had liggen.

Ingrediënten

  • 2 el
  • roomboter
  • 200 gram
  • kastanjechampignons
  • (fijngesneden)
  • rasp van 1
  • biologische citroen
  • 50 gram
  • versgerapste Parmezaanse kaas
  • 5
  • salieblaadjes
  • (fijngesneden)
  • zwarte peper naar smaak
  • 175 gram
  • penne

Benodigdheden

  • kookpan voor de pasta
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet intussen de koekenpan op laag vuur en smelt de boter. Bak op middelhoog vuur de champignons en voeg de salie, citroenrasp en peper toe.
  3. Draai het vuur van de koekenpan uit en voeg de geraspte kaas toe.
  4. Serveer de penne met de saus er bovenop.
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Salie-paddenstoelen-citroen penne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *