Groente lasagne (zonder lasagne vellen!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Groente lasagne (zonder lasagne vellen!)

Het komt regelmatig in het nieuws dat de meeste mensen te weinig groenten binnenkrijgen. Een recept zoals deze is perfect om ongemerkt heel veel groentes binnen te krijgen en daarmee vitamines! Ik heb de lasagne vellen vervangen door plakjes groenten waardoor hij echte boordevol groentjes zit! Al een tijdje stond een mooie steelpan op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook super blij toen ik van Kookpunt een mooie steelpan van Demeyere kreeg! Dit Belgische merk staat garant voor goede kwaliteit én mooi design. Intussen heb ik de pan veelvuldig getest. Ik heb er pudding mee gemaakt, chocolademelk en deze lasagne zonder pasta. Of tenminste, de bechamelsaus voor dit gerecht. De RVS pan met aluminium gelaagdheid geleidt de warmte heel goed en is super gemakkelijk om schoon te maken. Ik heb een perfecte gladde bechamel kunnen maken en heb hem daarna in de vaatwasser gestopt en de volgende ochtend had ik een compleet schone pan! Nog een paar tips voor een mooie, gladde bechamelsaus: gebruik een houten pollepel (en niet bijvoorbeeld een garde), zorg ervoor dat de boter en bloem eerst een bal vormen voor je de melk toevoegt en giet de melk beetje bij beetje toe. Benieuwd naar deze pan? Bekijk het complete assortiment Demeyere pannen op de site van Kookpunt!

Ingrediënten

  • 1
  • courgette
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 3 grote
  • tomaten
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 1
  • aubergine
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 500 gram
  • passata
  • 1 tl
  • gedroogde oregano
  • snuf
  • zout
  • zwarte
  • peper
  • geraspte kaas
  • scheutje
  • olijfolie
  • voor de bechamelsaus:
  • 50 gram
  • roomboter
  • 50 gram
  • bloem
  • 500 ml
  • halfvolle melk

Benodigdheden

  • pollepel
  • ovenschaal
  • steelpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak het gehakt rul en voeg passata, peper, zout en oregano toe. Draai het vuur laag en laat het 10 minuten inkoken.
  3. Maak de bechamelsaus door olie in de steelpan te smelten. Voeg bloem toe en blijf met de pollepel doorroeren totdat je een 'deeg' hebt.
  4. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren en voeg pas weer nieuwe melk toe als de vorige portie melk volledig is opgenomen. Herhaal totdat de melk op is en je een gladde saus hebt.
  5. Verdeel op de bodem van de ovenschaal tomatenschijfjes.
  6. Verdeel de helft van de gehaktsaus hier overheen. Leg de helft van de courgette schijfjes hier bovenop.
  7. Verdeel de rest van de gehaktsaus over de courgette.
  8. Maak nog een laag van de courgetteschijfjes. Verdeel de bechamelsaus over de courgette.
  9. Strooi wat kaas over de bechamelsaus.
  10. Bak de ovenschaal circa 15 minuten, totdat de bovenkant ligt verkleurt.
8 mensen willen het maken
7 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Groente lasagne (zonder lasagne vellen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *