Spaghetteria

  • Spaghetteria pastabar
  • Wittenvrouwensingel 44
  • Utrecht
Spaghetteria

Huisgemaakte pasta's van goede kwaliteit! Spaghetteria moet het hebben van zijn eenvoud. Wat ze doen, doen ze goed.

Inmiddels ben ik niet één, maar zelfs twee keer bij Spaghetteria Utrecht geweest. Ik was namelijk zelf na de eerste keer zo enthousiast dat vriendlief toch ook wel heel benieuwd was geworden naar die pastabar. Spaghetteria moet het hebben van zijn eenvoud.

Wat ze doen, doen ze goed. Ze hebben zo’n 8 hoofdgerechten, 2 desserts, alleen espresso als dessert (want nee, een Italiaan drinkt nooit maar dan ook nooit een cappu na de middag!) en een handjevol wijnen. That’s it.

Pasta & gnocchi

Tussen de pasta’s is er, ondanks dat het maar een paar verschillende zijn, voor elk wat wils. Vega, vlees of vis. Een aantal pappardelle, ravioli’s en ook gnocchi. De eerste keer ging ik voor de gnocchi met aubergine, kabeljauw en mosselen, de tweede keer voor de pappardelle met hertenragout. En uiteraard prikte ik beide keren ook gretig mee van mijn tafelgenoten!

spaghetteria 2

De pasta wordt huisgemaakt en dat proef je! Aan de pasta zelf, maar ook aan de vulling. De ragout van hert is heerlijk zacht en vol van smaak. De aubergine, kabeljauw en mossel gnocchi klinkt zo op het eerste oog als een gekke combi, maar gaat zo goed samen!

Mocht je het thuis na willen maken, is er inmiddels ook een boek te koop met recepten van Spaghetteria!

Aanschuiven bij Spaghetteria Utrecht

Het is echt alsof je in Italië bent, inclusief de Italiaanse akoestiek. Een nadeel is dat je hier niet kunt reserveren. Het is gewoon aanschuiven. Vrij letterlijk trouwens, want in het midden staat een grote tafel waar je dus met veel onbekende mensen aan zit. Italiaanse stijl!

Naast de tafel in het midden zijn er nog wat kleiner tafels en lange tafels bij het raam, waar je dus naast elkaar zit. Ondanks dat je niet kunt reserveren, heb ik beide keren minder dan 5 minuten hoeven te wachten en dat terwijl het een donderdagavond en een zondagavond was, dus over het algemeen vrij drukke dagen.

Daar zijn we weer ??. #smullen #pasta #pastalove #spaghetteria #spaghetteriautrecht #valentinesday

Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

Pluspunten

  • Verse pasta's
  • Vega, vis en vlees
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Lekkere combinaties

Minpunten

  • Je kunt er niet reserveren
  • Niet zo veel keuze
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Spaghetteria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *