Vegetarische traybake Midden-Oosterse stijl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Traybakes doen het altijd geweldig hier! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar wij gaan er goed op. Alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Ik merk dat de recepten voor traybakes en ovenschotels hier op de site ook superpopulais zijn. En dat snap ik!

Vegetarische traybake

Dit keer heb ik een traybake met een Midden-Oosterse twist. Lekker veel groenten, kruiden en om het af te maken vegetarische worstjes. Je kunt als je niet vegetarisch eet ook bijvoorbeeld merguez worstjes gebruiken om in het thema te blijven :-).

Za'atar

Za'atar is een van de smaakmakers die ik heb gebruikt en dit is een typische specerijenmix die veel in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Sumak en oregano vormen de basis, maar iedereen maakt hem net weer wat anders wat ervoor zorgt dat de smaak altijd uniek is. Je kunt dit specerijenmengsel overigens gewoon in de supermarkt kopen! Bijvoorbeeld bij Albert Heijn.

Vegetarische traybake Midden-Oosterse stijl

Vegetarische traybake Midden-Oosterse stijl

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes van 2 x 2 cm)
  • 300 gram wortel (geschild en in blokjes van 2 x 2 cm)
  • 1 medium broccoli
  • 1 tl za' atar
  • 1 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 vegetarische worsten
  • sap van 1 limoen
  • 3 takjes koriander

Benodigdheden

  • ovenschaal van 20 x 30 centimeter (groter mag ook)
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
  2. Meng de olijfolie met de za'atar.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en meng  de wortel, zoete aardappel en broccoli in een kom met de olie. Hussel goed om zodat alles goed bedekt is met het olie-kruidenmengsel.
  4. Bak circa 20 minuten in de oven. Wordt het te snel bruin? Dek dan af met aluminiumfolie.
  5. Bak intussen in de pan de worsten en snijd in plakjes.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de stukjes worst erop. Maak af met limoensap, granaatappelmelasse, koriander en granaatappelpitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *