Zelfgemaakte (gezonde) bounty’s

  • voor 14 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Tussendoortjes heb je in alle soorten en maten. Nu mensen veel thuis zijn, weet ik dat het verleidelijk is om vaker naar een tussendoortje te grijpen. Die keren dat je geen zin hebt in bijvoorbeeld een stukje fruit, maar in iets anders? Deze homemade bounty's zijn een goed alternatief. Uiteraard moet je ook deze met mate eten, maar door een heel laag suikergehalte en weinig toevoegingen is het een verantwoorde keuze. Om ze extra spannend te maken, voegde ik zelf wat kleurenpoeder toe, maar dat is uiteraard helemaal optioneel. De blauwe spirulina zorgt voor een diepblauwe kleur zonder dat het echt een smaak heeft. Wil je liever roze bijvoorbeeld? Dan kun je gaan voor biet of pitaya.

Ingrediënten

  • 100 gram
  • pure chocolade
  • 2 el
  • kokosolie
  • 75 gram
  • geraspte kokos
  • 150 ml
  • kokosmelk
  • 2 el
  • maple syrup
  • optioneel: 1 tl
  • spirulina
  • (of een andere natuurlijke kleurstof)

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng de geraspte kokos met de kokosmelk en de maple syrup en probeer dit te kneden (en eventueel het gekleurde poeder). Valt het uit elkaar? Voeg dan extra kokosmelk toe. Is het juist te nat? Doe er dan wat extra geraspte kokos bij.
  2. Maak er met je handen balkjes van en leg op een vrieskast schaal. Leg een half uur in de vriezer.
  3. Maak de chocoladelaag. Doe de chocolade en de kokosolie in een magentronvaste kom en verwarm 2 x 30 seconden. Roer door met een metalen lepel tot het helemaal gesmolten is. Gebeurt dat niet? Doe het bakje dan nog even in de magnetron.
  4. Haal de kokosreepjes uit de vriezer en dompel ze snel onder in de chocolade laat ze uitharden op een draadrek (leg hier bakpapier onder zodat je niet overal chocolade hebt zitten). Bewaar in de koelkast.

3 responses to “Zelfgemaakte (gezonde) bounty’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *