Bliss balls met gedroogde vijgen

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

'Bliss balls' zijn al jaren mateloos populair. Deze kleine energieballetjes zijn makkelijk te maken, geven je snel energie en zijn gezond. Op de site vind je al een recept voor bliss balls met dadels. Maar, je kunt ze ook gerust met andere gedroogd fruit maken! Zo had ik nog een bakje gedroogde vijgen liggen en ook dat is een prima basis om zelf bliss balls mee te maken.

Fris en fruitige bliss balls

Dit keer combineerde ik de vijgen met cacao, 2 soorten noten, acaipoeder (heb je dit niet? Vervang dan door cacao) en frambozen. Door de frambozen krijgen de balletjes een extra fruitige en frisse smaak. Persoonlijk vind ik dat heerlijk! Rol ze daarna in wat je maar lekker vindt! Wij gingen voor geraspte kokos, maar cacao, gedroogd fruitpoeder of fijngehakte noten kunnen ook prima. Bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze lekker stevig.

Bliss balls met gedroogde vijgen

Bliss balls met gedroogde vijgen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram gedroogde vijgen
  • 50 gram (diepvries)frambozen
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram amandelen
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl acaipoeder
  • 2 el geraspte kokos

Benodigdheden

  • hakmolen of food processor

Instructies

  1. Doe alle ingredienten behalve de kokos in de hakmolen.
  2. Maal tot een grove pasta.
  3. Draai er met je handen circa 12 balletjes van en rol door de kokos (of andere topping naar keuze).
  4. Leg ze tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *