Veganistische pasta Alfredo

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar een lekker recept voor veganistische pasta? Als je deze pasta eet, krijg je het idee dat je een guilty pleasure naar binnen aan het werken bent. Het is bijna niet voor te stellen dat deze pasta Alfredo echt helemaal plantaardig is. Waar het normaal een verre van gezond gerecht is, hebben wij het een heerlijk gezonde twist gegeven op deze manier! Wij waren er zo van onder de indruk dat we hem in 2 weken tijd 2 keer aten. De eerste keer konden we niet wachten om te eten. Toen we doorhadden hoe lekker het was, hadden we geen zin meer in een foto ;-).

Perfecte veganistische pasta

En dus, maakten we het de week erop nog een keer. Meteen een goed moment om het recept verder te perfectioneren! Als je leest dat de saus op basis van bloemkool wordt gemaakt, ben je misschien verbaasd. De bloemkool proef je echter niet terug, maar zorgt wel voor een heerlijk romige structuur van de saus. We lieten hem de volgende dag aan mijn schoonvader proeven (die niet zo veel ervaring heeft met plantaardig eten) en die was ook meteen fan! Kleine tip dus: maak extra en warm het de volgende dag lekker op voor de lunch of diner. Kun je 2 keer smullen!

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 medium bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 el plantaardige boter
  • 1 tl edelgistvlokken
  • zwarte peper naar smaak
  • 185 gram (volkoren of glutenvrije) spaghetti
  • optioneel: geraspte plantaardige kaas

Benodigdheden

  • blender
  • kookpan

Instructies

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook gedurende 7 minuten.
  2. Giet de bloemkool af en kook intussen de pasta.
  3. Giet de pasta af en bewaar circa 100 ml van het kookvocht.
  4. Doe de bloemkool met bouillonpoeder, edelgistvlokken, citroensap, plantaardige boter en knoflook in de blender, samen met 50 ml van het kookvocht.
  5. Pureer tot een gladde saus. Vind je de saus nog te dik? Voeg dan een klein beetje extra kookvocht toe net zo lang tot je de gewenste dikte hebt.
  6. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. Giet de saus over de pasta en roer goed door zodat de pasta helemaal bedekt is met saus. Maak eventueel af met vegan geraspte kaas.
Tip: ook lekker met bijvoorbeeld een plantaardige schnitzel, gebakken en in reepjes gesneden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *