Chunky Monkey ijs (gezond bananenijs met walnoten en chocolade)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Chunky Monkey ijs (gezond bananenijs met walnoten en chocolade)

Gezond ijs, kan dat? Ja, echt. Je zult verrast zijn hoe makkelijk en gezond dit bananenijs te maken is. Vroeger was er van Ben & Jerry's een smaak: Chunky Monkey. In Nederland verkopen ze deze al een tijdje niet meer. Het was bananen(room)ijs met stukjes chocolade en walnoten. Een perfecte combinatie natuurlijk: bananen, chocolade en walnoten. Het inspireerde mij al eerder om er een variatie op te maken. Toen gebruikte ik ook cacao voor een chocoladesmaak. Dit keer was het nog simpeler.

Nice cream (bananenijs)

Bevroren bananen in de blender met alleen een snufje kaneel. In het bakblik voegde ik chocolade en walnoten toe. En dan is het een kwestie van wachten. Jezelf even bedwingen, want het ziet er zo lekker uit, hier wil je meteen in duiken ;-). Bananenijs wat je maakt van enkel tevoren bananen heet ook wel 'nice Cream'. Het is een soort magie ook eigenlijk wel. Dat je met alleen bananen (en een drupje plantaardige melk) zoiets krijgt is best bijzonder toch? Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je zelf gaan experimenteren met andere smaken en toppings. Ik heb trouwens ook andere lekkere ijsrecepten. Wat dacht je van dit gezondere chocoladeijs? Of ga je liever voor avontuurlijk avocadoijs?

Ingrediënten

  • 5
  • bananen
  • 75 gram
  • walnoten
  • 75 gram
  • pure chocolade
  • 4 el
  • amandelmelk

Benodigdheden

  • blender
  • vriezer
  • bakblik bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Schil de banaan. Snijd de bananen in plakjes en leg deze plat op een bakplaat met bakpapier of een plastic diepvrieszak. Laat 5 uur bevriezen.
  2. Giet de melk in de blender, voeg de banaan en kaneel toe en pureer tot een gladde massa.
  3. Stort 1/2 van het geheel in het bakblik. Strooi de helft van de nootjes en chocolade hier overheen. Giet nu de rest van het ijs er overheen en leg de rest van de nootjes en chocolade er overheen. Zet 3 uur in de vriezer of totdat het goed bevroren is.
  4. Haal voor je het ijs wil eten het ongeveer 10 minuten van tevoren uit de vriezer, dan is het lekker romig en makkelijk te scheppen met een ijsschep.
11 mensen willen het maken
5 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *