Verfrissende fruit ‘pizza’ van watermeloen

 • voor 2 personen
 • Voorbereidingstijd10 minuten
 • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoi allemaal! Leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor de fijne website van Judith. Ik volg Judith al een hele tijd en ze maakt heerlijke recepten. Tof dat ik nu mijn gezonde recepten met jullie mag delen.

Website met koolhydraatarme recepten

Ik zal mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Lisa Tennebroek, 26 jaar oud en woon in Eindhoven. Mijn hobby is van jongs af aan al koken, ik stond vroeger dan ook vaak in de keuken samen met mijn moeder of oma. Doordat ik mijn studie niet kon afmaken ben ik gaan nadenken wat ik het liefste zou willen doen. Koken vond ik altijd al erg leuk, maar in een restaurant werken en altijd in het weekend of op feestdagen moeten werken leek mij dan weer niet zo leuk. Vandaar dat ik mijn eigen website met gezonde recepten ben begonnen, deze recepten kun je vinden op koolhydraatarmdieet.nl daar deel ik ook andere handige blogs over gezondheid, sport en voeding. Ook kun je mij volgen op instagram en facebook, mocht je dat leuk vinden! Omdat mijn website steeds meer groeide heb ik eind 2019 een gezond kookboek uitgebracht met koolhydraatarme recepten. Een droom die uitkwam!

Macronutrienten

Lekker eten én gezond eten is echt mijn passie. Ik wil andere mensen laten zien dat je echt niet alleen op komkommer en worteltjes hoeft te leven als je wilt afvallen of gezond wilt eten. Het is juist goed om gevarieerd te eten en op je macronutriënten te letten. Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze heb ik dan ook al voor je berekend in mijn kookboek. Bij ieder recept vind je het aantal kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten per portie. Super handig dus!

Verfrissende fruit ‘pizza’ van watermeloen

Verfrissende fruit ‘pizza’ van watermeloen

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 1 kleine watermeloen
 • 120 ml Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
 • handje bosvruchten
 • verse kruisen zoals munt en basilicum
 • optioneel: 1 schepje eiwitpoeder

Benodigdheden

Instructies

 1. Snijd een dunne plak watermeloen van maximaal 1 cm dik.
 2. Meng 120 ml Griekse yoghurt, plantaardige yoghurt (kokos) of kwark met een schepje eiwitpoeder naar smaak (ik gebruikte white chocolate).
 3. Verdeel de yoghurt of kwark over de watermeloen plak.
 4. Snijd wat bosvruchten in stukjes en verdeel over de pizza.
 5. Serveer net wat verse kruiden zoals munt of basilicum!Heerlijk als lunch of ontbijt, maar ook leuk om te serveren op een feestje!

6 reacties op “Verfrissende fruit ‘pizza’ van watermeloen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *