Popcorn met zeezout-karamel-chocolade

 • voor 4 personen
 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bij popcorn denk je misschien al snel aan de bioscoop. Ik in ieder geval wel. Zoete popcorn, zoute popcorn. Twee klassiekers als je een film gaat kijken. Mijn favoriet is trouwens dan de zoete popcorn. Maar, je kunt dus ook gewoon zelf popcorn maken. Vroeger deden we dat weleens met van die snel pof-mais voor in de magnetron, maar nog veel leuker is om het echt helemaal zelf te maken. Het zelf maken is heel eenvoudig: je hebt plantaardige olie nodig, een zakje pofmais (staat in de winkel bij de gedroogde peulvruchten) en een gietijzeren pan met deksel.

Popcorn met chocolade

Dit keer ging ik voor niet een klassieke popcorn. Nee, ik ging voor popcorn met karamel-zeezout chocolade. Dat betekent dat je gewoon de chocolade smelt (dat kan in de magnetron) en dit over de gepofte mais heen giet. Wat extra leuk is, is dat het een perfect cadeautje is. Nu de feestdagen om de hoek staan, wil je misschien een origineel foodie cadeau vinden. En wat is nou leuker dan zo'n zelfgemaakt cadeau? Doe het in een leuk zakje of in een mooie weckpot en leef je uit met etiketten, linten en andere versieringen.

Verenigde Staten

Ik ben benieuwd of jij weleens popcorn eet en of je het zelf maakt! Wist je dat deze lekkernij uit de Verenigde Staten komt? Mais groeit in de VS ontzettend veel, dus niet gek dat daar een nieuwe toepassing voor werd gevonden. Op dit moment is reizen even lastig, maar ik hoop dat ik snel weer die kant op kan als het weer veilig is.

Eigenlijk stond voor dit jaar een roadtrip door Noord-Oost Amerika en Canada op de planning, maar dat is even een jaartje verschoven. Voor beide landen heb je overigens een visum nodig. Voor de VS een ESTA en voor Canada een eTA. Beiden zijn heel gemakkelijk online aan te vragen, bijvoorbeeld via Visum Buitenland.

Popcorn met zeezout-karamel-chocolade

Popcorn met zeezout-karamel-chocolade

 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 50 gram pofmais
 • 1 el pindaolie
 • 100 gram karamel-zeezout chocolade
 • Optioneel: kleine fudgeblokjes

Benodigdheden

 • gietijzeren pan met deksel
 • eventueel cadeauverpakkingen

Instructies

 1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
 2. Schenk een enkele laag mais in de pan. Zorg ervoor dat het dus alleen maar een laag is, anders poft niet alle mais. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
 3. Als het goed is, zal je na ongeveer 5-8 minuten horen dat de mais begint de poffen. Laat het poffen totdat je geen plopjes meer hoort. Haal dan heel voorzichtig de deksel van de pan (kijk uit, want er kan nog mais omhoog schieten). Roer goed door en kijk of alles gepoft is.
 4. Laat zonodig nog even doorpoffen.
 5. Haal daarna alle maïskorrels die geen popcorn zijn geworden eruit en gooi ze weg.
 6. Smelt intussen de de chocolade au-bain marie of in de magetron.
 7. Roer de popcorn door de chocolade en laat het goed uitharden. Strooi er eventueel nog fudgeblokjes overheen.
 8. Verpak de popcorn mooi (of eet lekker zelf op ;-)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *