Knolselderij stamppot met pompoen en oude kaas

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pompoenseizoen! Het is niet te missen. Als je het al had gemist in de winkel, dan was je er op deze site wel op gewezen. Zoals je ziet ben ik dol op pompoen :-). Dit keer gaan we voor een lekkere stamppot. In deze stamppot zit behalve pompoen ook knolselderij, een paar aardappeltjes en oude kaas. Deze combinatie is echt top! De zoete pompoen, de ziltige kaas en de knolselderij gaan perfect samen. Een lekker bordje comfort food voor tijdens de herfst. En ben je nou echt een stamppot fan? Hier vind je nog veel meer stamppot recepten.

Knolselderij stamppot met pompoen en oude kaas

Knolselderij stamppot met pompoen en oude kaas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 medium knolselderij
  • 250 gram kruimige aardappels
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 el koemelk of plantaardige melk
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gedroogde bieslook
  • 60 gram oude kaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • kookpan
  • aardappelstamper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven).
  2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van circa 5 x 5 centimeter. Schil de aardappels en snijd in kwarten.
  3. Doe de knolselderijblokjes en de aardappels samen in een kookpan en kook in ruim water gedurende 15 minuten.
  4. Doe intussen de pompoen in een ovenschaal. Giet de olijfolie er overheen en bak 15 minuten.
  5. Giet de aardappels af. Houd eventueel enkele eetlepels van het kookvocht achter de hand. Giet de melk bij de aardappels en stamp tot een puree. Is het nog niet glad genoeg? Giet dan extra melk of kookvocht bij. Breng op smaak met nootmuskaat, bieslook, peper en zout. Roer de gebakken pompoen er doorheen en maak af met blokjes oude kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *