13 lekkere stamppot recepten

My Food Blog
13 lekkere stamppot recepten

Tegen het einde van de zomer probeer ik altijd nog vast te klampen aan de laatste zonnestralen en het warme weer, want voor je het weet staat de kou, regen en wat al niet meer voor de deur. Toch, als het eenmaal herfst is, heeft het zeker zijn charme. De kleurende en vallende blaadjes (behalve als je met de trein moet, haha!), lekkere dikke truien aan en als je dan eenmaal zeiknat geregend bent, binnen lekker opwarmen met een mok warme chocolademelk. ‘s Avonds staat er een dampend bord stamppot op tafel. Stamppot is voor mij onlosmakelijk verbonden met koud weer, alhoewel je natuurlijk een stamppot ook gewoon in de zomer kunt eten. Toch heb ik als het kouder wordt meer behoefte aan wat vullendere kost en staat er dus vaker een stamppot op tafel en minder vaak bijvoorbeeld een salade. Bij stamppot hoef je je overigens helemaal niet te beperken tot een klassieke andijvie en boerenkool bijvoorbeeld. Er zijn ook heel veel andere typen stamppot, zoals ik je hieronder laat zien. Ik heb 13 lekkere stamppot recepten verzameld van mijzelf en collega-foodbloggers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bieten stamppot, een zuurkool-pompoen stamppot of een andijvie kerrie stamppot? Ik zal je vertellen dat de stamppotten ook helemaal niet allemaal gemaakt zijn met aardappels. Variaties zijn onder meer met zoete aardappel of knolselderij in plaats van aardappels. Ook als je tot nu toe geen fan was van ‘stoemp’, dan denk ik dat je toch hieronder iets kunt vinden wat wel bij je past!

Ben jij een fan van stamppot of juist helemaal niet? En wat is jouw favoriete variant? Laat het weten in de comments, ook als je een van de recepten gaat proberen :-)!

De 13 lekkerste stamppot recepten

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *