Vegetarische hotdogs met chili sin carne

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk en lekker dit zelfgemaakte vega hotdog recept is! Deze chili dogs zijn helemaal zelfgemaakt en daarom een echte verwennerij. Fijn voor een warme zomerdag of tijdens een gezellige barbecue.

Zelfgemaakte vega hotdogs

Dit recept bestaat uit een zelfgemaakt hotdogbroodje en mijn chili sin carne recept. De broodjes zijn rustiek met een zachte, lichtzoete binnenkant, terwijl de chili wat pit aan je broodje toevoegt.

Vegetarische worst

Voor de worst kies je wat je zelf het lekkerst vindt. Ik gebruik een vegetarische worst van The Weedburger. Die beviel heel goed! Het is gemaakt van 'getoaste erwten en geblancheerde oesterzam' en verrijkt met de wieren zeesla en dulse.

Deze veganistische hotdogs hebben een goede smaak en weinig vet en calorieën. Zonder soja, weinig natrium en zonder toegevoegde suikers. Echt een aanrader, dus.

Vegetarische hotdogs met chili sin carne

Vegetarische hotdogs met chili sin carne

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de broodjes:
  • 485 gram witte tarwebloem
  • 1 zakje gist (à 7 gram)
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 120 ml lauwwarme melk
  • 120 ml lauwwarm water
  • voor de topping:
  • 2 el appelmoes
  • 2 el koud water
  • sesamzaad (optioneel)
  • voor de chili sin carne:
  • 500 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaat)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram zwarte bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl bruine rietsuiker
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 witte ui
  • chilivlokken naar smaak
  • 2 blaadjes laurier
  • voor de worst:
  • worst naar keuze

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • keukenmachine (optioneel)
  • deegroller
  • diepe koekenpan of gietijzeren braadpan

Instructies

  1. Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout en gist.
  2. Meng in een kleinere kom 1 ei met melk en water en klop goed los.
  3. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en kneed met de deeghaak tot een glad deeg.
  4. Giet de olie erbij en kneed nog eens enkele minuten.
  5. Vorm een bal van het deeg. Vet de kom in met olie, leg de deegbal erin, giet er een klein beetje olie op (circa 1 tl) en dek af met een vochtige theedoek.
  6. Laat het deeg 45 minuten rijzen (totdat het is verdubbeld - in de zomer gaat dit sneller dan in de winter vanwege de temperatuur)
  7. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 2-3 centimeter dik en verdeel het deeg in 12 gelijke delen.
  8. Leg deze delen op de bakplaat en dek losjes af met plasticfolie. Laat nog eens 45 minuten rijzen. Het is niet erg als de broodjes uiteindelijk tegen elkaar aan komen als ze uitgerezen zijn.
  9. Verwarm de oven voor op 180 C.
  10. Klop 1 ei los en voeg 2 el water toe. Bestrijk hiermee de 12 broodjes. Voeg optioneel sesamzaad toe en bak de broodjes in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een draadrek.
  11. Maak ondertussen de chili sin carne. Zet een pan op middelhoog vuur en giet olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook en voeg dan paprikapoeder, komijn, koriander, oregano en chilivlokken toe. Roer goed door en voeg dan de suiker toe.
  12. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bonen, laurier en passata toe. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat nog circa 10 minuten op laag vuur doorgaren.
  14. Bak de worst tot deze gaar en rondom bruin is.
  15. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met de worst, chili sin carne en toppings naar keuze, zoals gebakken uitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.