Hotdog broodjes uit eigen keuken
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Hotdogs en zomer. Wat mij betreft een perfecte combinatie. Worstjes van de barbecue of uit de pan. Culinair verantwoord of juist helemaal niet. Met een hotdog kun je eigenlijk alle kanten op. Al eerder maakte ik een New York style hotdog en een Mexicaanse hotdog.
Hotdog broodjes, worst en toppings
Hoe je je hotdog ook aankleedt, een aantal elementen heb je altijd nodig: een broodje en dan het liefst een zacht, lichtzoet broodje. En een worst. Zelf kies ik meestal voor biologische runder chipolata worstjes, maar er zijn ook genoeg andere worstjes waar je uit kunt kiezen in de supermarkt. Vervolgens kun je er mosterd en/of ketchup op spuiten en toppings naar keuze kiezen.
Hotdog broodjes zelf maken
Omdat het broodje zelf een van de basiselementen is, besloot ik om die eens zelf te maken en dat was veel makkelijker dan gedacht. Met het warme weer rijst deeg sowieso als een malle, dus een perfect moment om brood of in dit geval hotdog broodjes te maken. Wat je uiteindelijk uit de oven krijgt zijn rustieke broodjes met een zachte, lichtzoete binnenkant. Heerlijk als basis voor een hotdog!
Lees snel verder voor mijn recept voor hotdog broodjes! Je kunt de broodjes trouwens heel goed invriezen. Verpak ze per stuk of per hoeveel je per keer gebruikt en vries ze in als ze afgekoeld zijn.
Hotdog broodjes uit eigen keuken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 485 gram witte tarwebloem
- 1 zakje gist (à 7 gram)
- 1 el kristalsuiker
- 1 1/2 tl zout
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 120 ml lauwwarme melk
- 120 ml lauwwarm water
- voor de topping:
- 1 ei
- 2 el koud water
- sesamzaad (optioneel)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- keukenmachine (optioneel)
- deegroller
Instructies
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout en gist.
- Meng in een kleinere kom 1 ei met melk en water en klop goed los.
- Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en kneed met de deeghaak tot een glad deeg.
- Giet de olie erbij en kneed nog eens enkele minuten.
- Vorm een bal van het deeg. Vet de kom in met olie, leg de deegbal erin, giet er een klein beetje olie op (circa 1 tl) en dek af met een vochtige theedoek.
- Laat het deeg 45 minuten rijzen (totdat het is verdubbeld - in de zomer gaat dit sneller dan in de winter vanwege de temperatuur)
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 2-3 centimeter dik en verdeel het deeg in 12 gelijke delen.
- Leg deze delen op de bakplaat en dek losjes af met plasticfolie. Laat nog eens 45 minuten rijzen. Het is niet erg als de broodjes uiteindelijk tegen elkaar aan komen als ze uitgerezen zijn.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Klop 1 ei los en voeg 2 el water toe. Bestrijk hiermee de 12 broodjes. Voeg optioneel sesamzaad toe en bak de broodjes in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een draadrek.
- Snijd de hotdogbroodjes open en beleg naar keuze.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 164 | Calorieën uit vetten 33 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh yum, looks so good. Ik ben dol op street food!
Goed recept, makkelijk te maken en geeft een lekker luchter broodje
Wat leuk om te horen dat het recept je goed bevalt! :-)