Koude komkommersoep
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.
Koude komkommersoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 1/4 courgette (geschild)
- 300 ml ijskoud water
- 1 tl gedroogde dille
- peper en zout
- crème fraîche (optioneel)
Benodigdheden
- blender of staafmixer
Instructies
- Snijd de courgette en komkommer in kleine blokjes.
- Kiep de courgette en komkommer in de blender, samen met met dille en water. Pureer tot een gladde soep en voeg eventueel meer water toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Zet tot het moment van serveren in de koelkast.
- Maak eventueel af met een bolletje crème fraîche.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 36 | Calorieën uit vetten 17 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen