Koude komkommersoep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 1/4 courgette (geschild)
  • 300 ml ijskoud water
  • 1 tl gedroogde dille
  • peper en zout
  • crème fraîche (optioneel)

Benodigdheden

  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Snijd de courgette en komkommer in kleine blokjes.
  2. Kiep de courgette en komkommer in de blender, samen met met dille en water. Pureer tot een gladde soep en voeg eventueel meer water toe.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot het moment van serveren in de koelkast.
  4. Maak eventueel af met een bolletje crème fraîche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *