Koude komkommersoep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Koude komkommersoep

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

Ingrediënten

  • 1/2
  • komkommer
  • 1/4
  • courgette
  • (geschild)
  • 300 ml
  • ijskoud water
  • 1 tl
  • gedroogde dille
  • peper en zout
  • crème fraîche (optioneel)

Benodigdheden

  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Snijd de courgette en komkommer in kleine blokjes.
  2. Kiep de courgette en komkommer in de blender, samen met met dille en water. Pureer tot een gladde soep en voeg eventueel meer water toe.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot het moment van serveren in de koelkast.
  4. Maak eventueel af met een bolletje crème fraîche.
2 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *