Simpele roodlofsalade (vegetarisch)

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik vind witlof dus niet lekker als het gekookt is. MAAR, rauw vind ik het dus wel heel lekker. Misschien nog wel lekkerder vind ik roodlof. Ziet er vrijwel identiek uit, maar dan met een rood-paarse bovenkant. Het leent zich perfect voor een frisse salade. Omdat het licht bitter is, koos ik ervoor om het fruitig aan te kleden: met blauwe bessen.

Roodlofsalade met een lekker simpele dressing

Verder wat knapperige nootjes en een hele simpele, maar o zo lekkere dressing van mayonaise en pesto. Ik gebruikte vegan mayonaise en vegan pesto, maar dat is helemaal naar keuze. Om zelf heerlijke groene pesto te maken, heb ik trouwens ook nog een lekker recept: zelf groene pesto maken.

Voor erbij

Deze salade is lekker voor de lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue of bij het diner. Wij aten er gebakken aardappels bij. Lekker!

Simpele roodlofsalade (vegetarisch)

Simpele roodlofsalade (vegetarisch)

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram roodlof
  • 50 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1 el (plantaardige) groene pesto
  • 3 el (plantaardige) mayonaise

Benodigdheden

Instructies

  1. Haal de blaadjes van de roodlof los en was ze goed met koud water.
  2. Snijd ze in dunne reepjes en doe deze reepjes in een grote kom.
  3. Hak beide bootsoorten grof en voeg toe, samen met de blauwe bessen.
  4. Meng de mayonaise en de pesto en roer dit er doorheen. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.