Vegetarische aardappelsalade (lekker, snel en fris!)

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb vandaag een heerlijke vegetarische aardappelsalade voor je. Heb je dit weleens zelf gemaakt? In de supermarkt kun je tal van aardappelsalades kant-en-klaar kopen, maar eigenlijk is zelf maken hartstikke makkelijk. En natuurlijk erg lekker! Je kunt je salade vullen met wat je maar lekker vindt. Dit keer een vegetarische variant die je ook heel gemakkelijk plantaardig (vegan) maakt.

Ingrediënten voor de perfecte zomerse vegetarische aardappelsalade

Eieren (niet als je een plantaardige variant maakt), een knapperige paprika, pittig rood uitje, lekkere sla en smaakmakers als dille en cornichons maken het een heerlijk frisse en zomerse salade. Instant zon op je bord!

Perfect voor bij de picknick, lunch zonnige avondmaaltijd of als bijgerecht bij de BBQ! En wist je dat je hem ook heel makkelijk van tevoren kunt maken. Van even intrekken wordt de salade alleen nog maar lekkerder. Je eet hem dus ook prima als lunch wanneer je een restje hebt.

Vegetarische aardappelsalade (lekker, snel en fris!)

Vegetarische aardappelsalade (lekker, snel en fris!)

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 kilogram iets kruimige aardappelen
  • 3 el mayonaise o.b.v. yoghurt (of kies mayonaise van jouw voorkeur - plantaardig indien nodig)
  • 2 takjes verse dille
  • 5 cornichons (kleine augurkjes - of 1 grote)
  • 1 groene paprika
  • 2 hardgekookte eieren (laat achterwege voor plantaardige variant)
  • 1 rode ui
  • 1 baby romaine sla
  • 10 radijsjes
  • peper en zout

Benodigdheden

  • kookpan voor de aardappels

Instructies

  1. Schil de aardappels, snijd in kwarten en spoel af onder koud water.
  2. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en spoel af met koud water. Ga intussen door met de rest.
  3. Maak de saus als volgt: meng de mayonaise met fijngesneden dille en cornichons. Gebruik de stokjes van de dille niet.
  4. Snijd de paprika en rode ui in kleine blokjes.
  5. Haal de slablaadjes van de romaine sla los en snijd in dunne reepjes. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  6. Pel de eieren en snijd in stukjes van circa 1 x 1 centimeter.
  7. Breek de aardappels met een vork in grove stukken (of met je handen). Schep nu alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Tip: je kunt dit gerecht prima van tevoren maken, het wordt alleen maar lekkerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.