Makkelijk wokgerecht: zoetzure ananas met tofu

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een lekker wokgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Daarom maakte ik een makkelijk gerecht met ananas, gebakken tofu en een zoetzure saus. In een handomdraai op tafel en geheel veganistisch.

Gebakken tofu

De gebakken tofu is een heerlijke vleesvervanger. Het zit vol met eiwitten en heeft een vrij neutrale smaak, waardoor de zoetzure saus extra goed tot zijn recht komt.

Dit is dan ook het perfecte gerecht voor een eenvoudige maaltijd. Het staat binnen 30 minuten op tafel. is stress-vrij en ongelooflijk lekker. Precies wat je nodig hebt op een drukke dag, toch?

Rijst of noodles

Je serveert de gebakken tofu, ananas en zoetzure saus met rijst of noodles. Voor dit recept koos ik voor glasnoodles, omdat deze goed de smaak van de saus opnemen. Kies vooral wat jij het allerlekkerst vindt, dan wordt dit zeker een van jouw favoriete recepten voor snelle gerechten.

Makkelijk wokgerecht: zoetzure ananas met tofu

Makkelijk wokgerecht: zoetzure ananas met tofu

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blok tofu (375 gram)
  • 2 gele paprika's
  • 2 el sojasaus (glutenvrij/tamari indien nodig)
  • 1 blikje ananas op sap (227 gram)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst of fijngesneden)
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • 1 tl maizena
  • 1 bosui
  • noodles of rijst voor erbij

Benodigdheden

  • koekenpan of wok

Instructies

  1. Laat de tofu goed uitlekken en dep met keukenpapier droog.
  2. Snij de tofu in blokjes van circa 2 x 2 centimeter.
  3. Snijd de paprika's in kleine blokjes van circa 0,5 x 0,5 centimeter.
  4. Meng in een beker de maizena, sojasaus en 3 el ananassap uit het blik goed door elkaar en zet apart.
  5. Giet olie in de pan en bak de tofu, voeg de gember en knoflook toe en daarna ook de paprika- en ananasblokjes.
  6. Giet dan de saus erbij en laat het geheel in enkele minuten indikken.
  7. Serveer met rijst of noodles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *