Chili sin carne met pulled oats

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens.

Chili sin carne met vleesvervanger

In een 'echte chili' vind je gehakt. In deze 'vegetarische chili' vind je dat niet, want vega. Wat je wel vindt, zijn heel veel heerlijke kruiden en specerijen en als vleesvervanger pulled oats. Deze vind je in het vega schap van Albert Heijn en zijn gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Relatief nieuw en helemaal plantaardig. Dit recept is dus zowel vegetarisch als vegan.

Smaakmakers

Als basis voor de chili sin carne gebruiken we gerookt paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad en oregano. Deze smaken samen, zorgen voor een vegetarische maaltijd bomvol smaak! Daar doorheen gaan 2 soorten bonen: kidneybonen en zwarte bonen.

Voor erbij

Je kunt dit lekkere bonen gerecht eten met bijvoorbeeld rijst of aardappelpuree. Ik koos ervoor om het te eten met gepofte zoete aardappels. Dat idee zag ik bij collega-foodie Francine van Heerlijke Happen en vond ik eigenlijk wel een heel goed idee! Een goede dot guacamole maakt het helemaal af. Je kunt er ook voor kiezen om er wat crème fraîche bij te serveren. Dan is het gerecht echter niet meer vegan. Ook dit lekkere vegetarische recept maken? De instructies vind je hieronder! Heb je de chili sin carne gemaakt? Deel dan voor op social media met #myfoodblognl!

Chili sin carne met pulled oats

Chili sin carne met pulled oats

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaat)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram zwarte bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl bruine rietsuiker
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 witte ui
  • chilivlokken naar smaak
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 pak pulled oats
  • voor erbij: rijst aardappelpuree of gepofte zoete aardappel

Benodigdheden

  • diepe koekenpan of gietijzeren braadpan

Instructies

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg dan paprikapoeder, komijn, koriander, oregano en chilivlokken toe. Roer goed door en voeg dan de suiker toe.
  2. Haal de pulled oats uit de verpakking en bak deze enkele minuten in het kruidenmengsel.
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bonen, laurier en passata toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat nog circa 10 minuten op laag vuur doorgaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *