Koolsalade met rode kool, zuurkool en spitskool
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pretzel erbij leek me een erg goed idee. Onlangs maakte ik zelf pretzels, dus ik maakte gewoon weer een portie voor bij mijn koolsalade. Dat is echt heel makkelijk en leuk! Heb je hier geen zin in? Dan kun je er ook bijvoorbeeld aardappelpuree bij eten.
En als je het dan over Duits heb, dan denk je natuurlijk aan een Bratwurst erbij. Ik ging voor de vega variant van de Vegetarische Slager. Dus of je nu zin hebt in een gerecht met vlees of zonder. Je kunt het helemaal naar je smaak aanpassen!
Tot slot maakten we een dressing voor over de koolsalade, een lekker frisse dressing met yoghurt en munt. Voor de liefhebbers nog wat rozijntjes als tegenhanger voor de ingelegde kool. Yum!
Koolsalade met rode kool, zuurkool en spitskool
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 350 gram rode kool (circa 1/2 rode kool)
- 200 gram spitskool
- 5 gram zout
- 2 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el kappertjes (fijngeneden)
- 2 takjes munt
- handje rozijnen
- voor erbij:
- (vega) worst
- zelfgemaakte pretzel (zie intro voor recept)
Benodigdheden
- grote kom
Instructies
- Was de rode kool en de spitskool en snijd in flinterdunne reepjes. Strooi hier het zout overheen en laat het in de koelkast intrekken. Ga intussen verder met de rest van het recept.
- Laat de zuurkool goed uitlekken en snijd eventueel nog wat fijner. Meng hier de rozijnen doorheen en maak de dressing.
- Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en de kappertjes. Ris de blaadjes munt van het takje af en snijd de blaadjes fijn. Roer door de dressing. Maak de dressing eventueel dunner met wat olijfolie.
- Haal de koolmix uit de koelkast en spoel goed af. Meng met de zuurkool.
- Bak de worsten en serveer de koolsalade met daarbij de worsten en de dressing.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 136 | Calorieën uit vetten 51 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 10% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen