Aardappel frittata met courgette, kruiden en cheddar kaas

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze aardappel frittata met courgette, kruiden, cheddar kaas en vegetarische ham is heerlijk als lunch of als tussendoortje. Of zelfs als borrelhapje! Je kunt het zowel warm als koud serveren. Door de geraspte courgette is de frittata heerlijk smeuig. Verder kun je er ook nog andere groenten aan toevoegen die je hebt liggen. Erwten, paprika, wat je maar lekker vindt! Pas op met groenten met veel vocht zoals tomaat. Deze kunnen het geheel een beetje zompig maken.

Frittata met courgette

Doordat de courgette veel vocht bevat van zichzelf voegen we verder geen melk toe. Vaak gebruik je in een dergelijk ei-gerecht namelijk wel melk, maar dan zou het te nat worden. Door de courgette te raspen wordt de textuur van de frittata geweldig, dus ik kan je zeker aanraden om deze stap niet over te slaan! Heb je verder kruiden over? Dan kun je die ook perfect opmaken in dit gerecht. Gebruik bij voorkeur biologische vrije uitloop eieren. Ik gebruik altijd zelf 3-sterren beter leven biologische eieren.

Met aardappel

Deze frittata met aardappel doet een beetje denken aan een Spaanse tortilla. Dat is immers een omelet met aardappel. Deze frittata heeft echter nog meer lekkers! Door de aardappel geven we het geheel meer bite en wordt het meteen ook wat vullender. Je kunt ook zoete aardappel gebruiken. Deze hoef je dan korter voor te bakken dan reguliere aardappels. Ik heb de aardappels in hele kleine blokjes gesneden. Dat is lekker voor de textuur en bovendien gaart dat heel snel!

Heerlijk voor in de lunchtrommel

Tip: snijd de frittata in blokjes en doe ze ook eens in de lunchtrommels. Wij gebruiken ze hier daarnaast ook als middagsnack. Lekker en gezond! Ook lekker voor in de lunchtrommel:

Aardappel frittata met courgette, kruiden en cheddar kaas

Aardappel frittata met courgette, kruiden en cheddar kaas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 grote aardappel
  • 1 witte ui
  • 60 gram pittige cheddar kaas
  • 1 courgette
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • 1/4 tl gedroogde dille
  • optioneel: 100 gram doperwten
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • bakblik van circa 15 x 15 cm
  • grove rasp

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Was de courgette en rasp de courgette met schil en al. Zet dit apart.
  3. Schil de ui en snijd in halve ringen. Zet ook dit apart.
  4. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes van circa 1 x 1 centimeter.
  5. Doe de blokjes aardappel in het bakblik, meng met 1 tl olijfolie en bak circa 7 minuten. De aardappelstukjes zouden net gaar moeten zijn.
  6. Kluts intussen de eieren en meng hier de courgette, kruiden en ui doorheen. Eventueel meng je nu ook de overige groenten en doorheen (indien je die gebruikt). Breek de kaas in stukjes en meng dit er ook doorheen. Breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Haal het bakblik uit de oven. Schenk het eimengsel erbij en roer met een lepel door zodat het mengsel evenredig verdeeld is.
  8. Bak circa 15 - 20 minuten, totdat het ei helemaal gestold is. Is dat nog niet het geval na 20 minuten? Dek dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 5 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *