Vegetarisch gehaktbrood met appel en cranberry’s

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een vegetarisch gehaktbrood (meat loaf) is heerlijk als bijvoorbeeld vegetarisch hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Maar je kunt het ook prima buiten de feestdagen om eten :-). Ik ben verrast hoe lekker de meat loaf is geworden, zonder vlees! Door de combinatie van vegetarische gehakt, champignons en lekkere smaakmakers als appel, cranberry en maple syrup is het een smaakbommetje! Zowel carnivoren als vegetariërs zullen ervan genieten.

Vegetarisch gehaktbrood met cranberry's

Serveer met bijvoorbeeld lekkere krokante aardappels uit de oven of airfryer en wat lekkere groenten. Geroosterde wortels vind ik er heel lekker bij. Of bietjes. Net waar je zelf zin in hebt. Je maakt het helemaal af met cranberry compote!

Voorbereiden

Je kunt het vegetarische gehaktbrood heel prima van tevoren maken. Maak het in dat geval de dag van tevoren (of 's ochtends). Je kunt het zowel warm als koud serveren. Wil je het warm serveren? Verwarm dan nog even in de oven of de magnetron.

Vegetarisch gehaktbrood met appel en cranberry’s

Vegetarisch gehaktbrood met appel en cranberry’s

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram vegetarisch gehakt (beyond meat)
  • 1 appel in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 2 el gedroogde cranberry’s
  • 250 gram kastanjechampignons (biologisch)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 el maple syrup
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus
  • 3 el ketchup
  • 1 glutenvrije boterham
  • 2 el plantaardige melk

Benodigdheden

  • bakblik circa 7 x 15 cm (ingevet)
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Snijd de champignons fijn. Snijd ook de knoflook en de ui fijn.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de ui, knoflook en champignons toe. Bak enkele minuten en blijf omscheppen zodat het niet verbrandt. Voeg na een minuut of 5 de maple syrup, ketchup en sojasaus toe. Laat het afkoelen en ga intussen verder met de rest.
  4. Haal de korstjes van de boterham. Leg de boterham op een schaal en laat weken in de melk.
  5. Kneed in een mengkom alle ingrediënten (inclusief het champignonmengsel) tot een geheel. Verdeel in het bakblik en bak in circa 50 minuten gaar.
  6. Serveer met bijvoorbeeld krokant gebakken aardappeltjes en geroosterde wortelen.
Tip: is je bakblik te groot? Maak dan met aluminiumfolie een prop en maak hiermee je bakblik kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *