Bieten gazpacho met aardbeien

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze heerlijke bieten gazpacho met aardbeien is geïnspireerd om een die we in Spanje bij een sterrenrestaurant aten. Fris, pittig en toch licht zoet door de aardbeien. Zeker een aanrader! Je kunt hem goed in de zomer eten, maar hij doet het ook fantastisch tijdens een feestelijk diner. Bijvoorbeeld als voorgerecht tijdens het kerstdiner! Deze koude soep is vegetarisch en zelfs vegan (gebruik dan plantaardige yoghurt als garnering of laat achterwege). Wanneer de aardbeien niet in het seizoen zijn, kun je diepvriesaardbeien gebruiken.

Maak de soep glutenvrij door een glutenvrije boterham te gebruiken. De boterham zorgt ervoor dat de soep bindt en dus een mooie fluweelzachte structuur heeft. Maak de soep een dag te tevoren en bewaar in de koelkast tot je hem gaat serveren.

Bieten gazpacho met aardbeien

Bieten gazpacho met aardbeien

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 voorgekookte bieten
  • 400 gram trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram aardbeien
  • flinke suf zout
  • 1 (glutenvrije) boterham
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • optioneel als garnering: yoghurt olijven en dille

Benodigdheden

  • blender

Instructies

  1. Snijd de korstjes van de boterham. Week de boterham in bietensap.
  2. Doe nu alle ingrediënten (behalve de garnering) in de blender en pureer tot een gladde soep.
  3. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Schenk dan de soep in diepe kommen en garneer met bijvoorbeeld yoghurt, dille en olijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *