Spaanse aardappeltortilla met jalapeños

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van de eerste recepten op mijn blog is van de Spaanse aardappelomelet: tortilla Española. Nog steeds is het een gerecht dat ik graag maak. Zoals laatst toen ik een tapasavondje had met vrienden. We leverden alledrie een contributie, van patatas bravas tot aan gebakken champignons en van brood met geitenkaas, ham en courgette tot aan mijn tortilla Española. Dit keer met een leuke twist, namelijk jalapeño schijfjes. Lekker pittig! Ik was eigenlijk niet van plan om het recept te delen, totdat een collega vroeg om tips voor de perfecte tortilla Española. Dit keer dus met tips. Zo kan je tortilla echt niet meer mislukken!

Spaanse aardappeltortilla met jalapeños

Spaanse aardappeltortilla met jalapeños

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 medium vastkokende aardappels
  • 5 eieren
  • 10 schijfjes jalapeño pepers uit pot
  • zwarte peper
  • zeezout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. dunne spatel om de tortilla los te maken van de pan
  2. kleine koekenpan
  3. pan om aardappels in te koken

Instructies

  1. Zet de pan met water op en breng deze aan de kook.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes.
  3. Kook de aardappelschijfjes gedurende 7 - 10 minuten.
  4. Giet de aardappelschijfjes af en dek ze af met een theedoek om het vocht te onttrekken.
  5. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in.
  6. Bak de aardappelschijfjes licht goudbruin.
  7. Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  8. Giet het eimengsel bij de aardappelschijfjes. Verdeel de jalapeños er overheen.
  9. Zet het vuur zacht en laat het ei stollen aan de onderkant. Keer door de tortilla op een bord te schuiven of dek af met een desksel (zie tips hieronder). Bak aan beide kanten gaar.
Tips!
  • Snijd de aardappels in schijfjes en niet in blokjes of iets dergelijks. Anders wordt het te zwaar is wordt het keren moeilijk.
  • Blancheer de aardappels eerst. Dit betekent dat je je voorkookt, anders worden ze heel moeilijk gaar.
  • Het cruciale: het keren van de tortilla. Schuif je tortilla op een bord, zet de pan op het bord en keer hem dan om.
  • Het makkelijkere alternatief: zet zodra de tortilla gaar begint te worden aan de onderkant het vuur zacht en doe een deksel op de pan. De stoom die in de pan blijft hangen zorgt ervoor dat de bovenkant ook gaar wordt. Flip hem daarna eventueel om te bruinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *