Geroosterde bloemkool met amandelen

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd

Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in het eten volgens de seizoenen. Deze maand is bijvoorbeeld dé maand voor bloemkool. Tijd dus voor weer een lekker en snel bloemkool gerecht. Door de bloemkool te roosteren blijft het lekker knapperig. De Oosterse marinade maakt het weer eens wat anders. Wij aten bij de geroosterde bloemkool lamsworstjes, een aanrader!

Ingrediënten

  • 1
  • bloemkool
  • sap van 1/2
  • limoen
  • 3 el
  • sesamolie
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 el
  • mirin
  • 5 el
  • olie
  • (bijvoorbeeld pindaolie)
  • 1/2
  • rode peper
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 25 gram
  • amandelschaafsel

Benodigdheden

  1. bakblik/ ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de rode peper fijn en meng dit met de sojasaus, limoensap, olie, mirin, paprikapoeder en sesamolie.
  3. Was de bloemkool en snijd er kleine roodjes van. Marineer de roosjes in het sojasausmengsel.
  4. Leg de bloemkool verspreid over een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met amandelschaafsel en bak gedurende 20 minuten.
  5. Schud halverwege om.
3 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Geroosterde bloemkool met amandelen

  • Het Sushimeisje

    Dit is inderdaad lekker, doe ik wel vaker.
    Wat ik ook lekker vind, is ingemaakte bloemkool. Deze kan je dan zo zurig/zoet/pittig maken als je wil.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *