Kip korma

  • voor 2 personen
Kip korma

Indiaas eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze kip korma bijvoorbeeld is makkelijk zelf te maken! Wil je nog meer Indiase gerechten ontdekken? Probeer eens de kip tandoori of de kip tikka!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • (in blokjes)
  • 170 gram
  • Griekse yoghurt
  • 2 tl
  • garam masala
  • kruidenmix (o.a. van Jonnie Boer bij AH of te koop bij de toko)
  • 1
  • rode peper
  • (fijngehakt)
  • 1 tl
  • verse gember
  • (fijngehakt)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (geperst)
  • 15 gram
  • koriander
  • (de helft fijngehakt)
  • 250 ml
  • kokosmelk
  • 50 gram
  • amandelschaafsel
  • snufje
  • zout
  • gekookte witte rijst
  • om erbij te serveren

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Rooster in een droge koekenpan de helft amandelen totdat ze beginnen te verkleuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Meng de yoghurt, gember, peper, fijngehakte koriander, knoflook, zout en garam masala door elkaar heen.
  3. Marineer hier de kip mee en zet het geheel minstens een half uur, afgedekt in de koelkast.
  4. Zet de pan op hoog vuur en bak de kip samen met de ongeroosterde helft amandelen. Wanneer deze bijna gaar is, voeg je de kokosmelk toe en laat je het op een laag vuur 10 minuten doorsudderen.
  5. Serveer de kip korma met witte rijst. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel en de overgebleven koriander.
Naar een recept van Allerhande magazine (nr. 3, 2015)
5 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *