Kip korma

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Indiaas eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze kip korma bijvoorbeeld is makkelijk zelf te maken! Wil je nog meer Indiase gerechten ontdekken? Probeer eens de kip tandoori of de kip tikka!

Kip korma

Kip korma

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 2 tl garam masala kruidenmix (o.a. van Jonnie Boer bij AH of te koop bij de toko)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 1 tl verse gember (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 15 gram koriander (de helft fijngehakt)
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 gram amandelschaafsel
  • snufje zout
  • gekookte witte rijst om erbij te serveren

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Rooster in een droge koekenpan de helft amandelen totdat ze beginnen te verkleuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Meng de yoghurt, gember, peper, fijngehakte koriander, knoflook, zout en garam masala door elkaar heen.
  3. Marineer hier de kip mee en zet het geheel minstens een half uur, afgedekt in de koelkast.
  4. Zet de pan op hoog vuur en bak de kip samen met de ongeroosterde helft amandelen. Wanneer deze bijna gaar is, voeg je de kokosmelk toe en laat je het op een laag vuur 10 minuten doorsudderen.
  5. Serveer de kip korma met witte rijst. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel en de overgebleven koriander.
Naar een recept van Allerhande magazine (nr. 3, 2015)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *