Ijsschotsen met kokos en blauwe bessen

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Het weer is nog een beetje wisselvallig, maar we hebben de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van de zon en het buiten eten. Wat past daar nou beter bij dan ijs? Ik heb een superleuk en makkelijk recept voor jullie: ijsschotsen. Hier heb je geen ijsmachine voor nodig. Sterker nog, je hebt maar 4 ingrediënten en 5 minuten hands-on tijd nodig. De vriezer doet de rest van het werk! Eenmaal bevroren, haal je de plaat uit de vriezer en kun je het breken in schotsen.

Verantwoord ijsje

Dit recept is trouwens volledig plantaardig. Dit komt omdat ik de Absolutely kokos van Alpro heb gebruikt. Hier zit geen soja in, maar is helemaal op basis van kokos. Deze is er ook in een havervariant. Verder heb ik er geen suiker aan toegevoegd. De bessen geven het een zoete smaak. Daarnaast haalt het vanille-extract dit verder op. Een heerlijk verantwoord 'ijsje' dus. Lekker als tussendoortje!

Als topping ging ik voor granola. Deze kun je zelf maken (gebruik mijn recept om zelf granola te maken) of kant-en-klaar kopen. Als je deze kant-en-klaar koopt, let dan op de suikers en of deze ook plantaardig is (als je dit ook als vegan recept wil maken). Verder kun je het qua toppings zo gek maken als je zelf wil. Ook lekker is gevriesdroogd fruit, nootjes, zaden en pitten. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën! Laat het weten in de comments of deel het op Instagram. Op Instagram kun je ook het filmpje van dit recept terugkijken.

Ijsschotsen met kokos en blauwe bessen

Ijsschotsen met kokos en blauwe bessen

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pot Alpro Absolutely kokos
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram blauwe bessen uit de vriezer
  • 2 el granola (zelfgemaakt of gezonde variant uit de winkel)

Benodigdheden

  • vriesbestendige plaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Meng de Absolutely en vanille-extract. Verwarm de bessen in een pannetje of de magnetron gedurende 3 minuten en prak lichtjes met een vork.
  2. Giet de yoghurtvariatie in een met met bakpapier bekleed bakblik, het liefste op de laag papier nog een siliconen mat zodat je de ijsschotsen makkelijk los krijgt. Verdeel de bessen en het sap over de yoghurtvariatie en ga er met een vork of lepel doorheen om een 'swirl' te creëren.
  3. Verdeel de granola er overheen. Zet minimaal drie uur in de vriezer. Haal uit de vriezer en breek in stukken.
Advertorial - i.s.m. Eatertainment & Alpro

Een reactie op “Ijsschotsen met kokos en blauwe bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *