Zomerse salade met aardbeien, groene asperges en venkel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nu de zon zich weer heeft laten zien, hebben we wel weer zin in salades! En dan het liefste van die goedgevulde zomerse salades. Een salade is zoveel meer dan alleen sla, tomaat en komkommer! Deze zomerse variant is echt een topper. Allemaal ingrediënten die elkaar completeren in smaak en textuur. Heerlijk zoete aardbeien, frisse rucola, knapperige groene asperges en aardse bietenburgers om er een paar te noemen. Zoals je ziet heb je maar een paar ingrediënten nodig en superweinig tijd. Binnen een paar minuutjes heb je dan deze topper op tafel.

Zomerse salade met aardbeien, groene asperges en venkel

Zomerse salade met aardbeien, groene asperges en venkel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram rucola
  • 100 gram groene aspergetips
  • 250 gram aardbeien
  • 1 venkel
  • 2 bietenburgers
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • grill- of koekenpan

Instructies

  1. Snijd de onderkant en de bovenkant van de venkel af en snijd de venkel in dunne plakjes.
  2. Doe wat bak-olijfolie in een hete koekenpan of grillpan en bak de aspergetips en venkel enkele minuten.
  3. Haal deze na een paar minuten uit de pan en bak dan aan beide kanten de bietenburgers gaar.
  4. Snijd de bietenburgers in kleine blokjes.
  5. Meng de rucola met de overige ingrediënten en breng op smaak met balsamicoazijn en extra vergine olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *