Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

Zondag is het Moederdag en wat laat nou beter liefde zien dan een zelfgemaakt gerecht? Deze cannelloni maakte ik met behulp van lasagnevellen. Superleuk om zo je hartige cannelloni te maken (niet te verwarren met de zoete -koekjesvariant). De cannelloni vul je met een ricotta-spinazievulling. Klinkt goed toch?!

Ingrediënten

  • 1 pak Honig lasagne half volkoren
  • 450 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaat uit pak of fles)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 5 tl gedroogde basilicum
  • 600 gram diepvriesspinazie naturel
  • 500 gram ricotta
  • Zest van 1 (biologische) citroen
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum

Benodigdheden

  • Bakblik (liefst in hartvorm, maar een andere vorm mag natuurlijk ook) circa 20 x 30 cm
  • Garde
  • Rasp
  • Spuitzak (of plastic zakje)
  • Kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem.
  3. Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de lasagnevellen ieder zo’n 3 minuten in en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.
  4. Bak de spinazie, samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laag het afkoelen en breng op smaak met citroenzest, peper en zout.
  5. Plaats de lasagne rolletjes rechtop op de passata.
  6. Vul de spuitzak met de ricottavulling.
  7. Spuit de ricottavulling in de cannelloni pijpjes. Strooi eventueel nog Parmezaanse kaas hier over. Pro tip: maak een bechamelsaus en giet deze er overheen.
  8. Bak gedurende circa 15 minuten.
  9. Serveer met liefde!
Advertorial - i.s.m. Eatertainment & Honig
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

One response to “Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *