Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zondag is het Moederdag en wat laat nou beter liefde zien dan een zelfgemaakt gerecht? Deze cannelloni maakte ik met behulp van lasagnevellen. Superleuk om zo je hartige cannelloni te maken (niet te verwarren met de zoete -koekjesvariant). De cannelloni vul je met een ricotta-spinazievulling. Klinkt goed toch?!

Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak Honig lasagne half volkoren
  • 450 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaat uit pak of fles)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 5 tl gedroogde basilicum
  • 600 gram diepvriesspinazie naturel
  • 500 gram ricotta
  • Zest van 1 (biologische) citroen
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum

Benodigdheden

  • Bakblik (liefst in hartvorm, maar een andere vorm mag natuurlijk ook) circa 20 x 30 cm
  • Garde
  • Rasp
  • Spuitzak (of plastic zakje)
  • Kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem.
  3. Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de lasagnevellen ieder zo’n 3 minuten in en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.
  4. Bak de spinazie, samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laag het afkoelen en breng op smaak met citroenzest, peper en zout.
  5. Plaats de lasagne rolletjes rechtop op de passata.
  6. Vul de spuitzak met de ricottavulling.
  7. Spuit de ricottavulling in de cannelloni pijpjes. Strooi eventueel nog Parmezaanse kaas hier over. Pro tip: maak een bechamelsaus en giet deze er overheen.
  8. Bak gedurende circa 15 minuten.
  9. Serveer met liefde!
Advertorial - i.s.m. Eatertainment & Honig

2 reacties op “Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *