Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zondag is het Moederdag en wat laat nou beter liefde zien dan een zelfgemaakt gerecht? Deze cannelloni maakte ik met behulp van lasagnevellen. Superleuk om zo je hartige cannelloni te maken (niet te verwarren met de zoete -koekjesvariant). De cannelloni vul je met een ricotta-spinazievulling. Klinkt goed toch?!
Vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pak Honig lasagne half volkoren
- 450 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaat uit pak of fles)
- 1 tl gedroogde tijm
- 5 tl gedroogde basilicum
- 600 gram diepvriesspinazie naturel
- 500 gram ricotta
- Zest van 1 (biologische) citroen
- Zwarte peper en zout naar smaak
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum
Benodigdheden
- Bakblik (liefst in hartvorm, maar een andere vorm mag natuurlijk ook) circa 20 x 30 cm
- Garde
- Rasp
- Spuitzak (of plastic zakje)
- Kookpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem.
- Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de lasagnevellen ieder zo’n 3 minuten in en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.
- Bak de spinazie, samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laag het afkoelen en breng op smaak met citroenzest, peper en zout.
- Plaats de lasagne rolletjes rechtop op de passata.
- Vul de spuitzak met de ricottavulling.
- Spuit de ricottavulling in de cannelloni pijpjes. Strooi eventueel nog Parmezaanse kaas hier over. Pro tip: maak een bechamelsaus en giet deze er overheen.
- Bak gedurende circa 15 minuten.
- Serveer met liefde!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 341 | Calorieën uit vetten 158 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 19g, Waarvan | 29% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 56% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dit is lekker zeg!
het is al een feestje om het te maken! Het staat klaar om in de oven af te bakken . Ben benieuwd:-)